Det är därför jag vill stå på scen!

Hej

Nu var det ett tag sen jag skrev, i veckan har vi haft nio föreställningar och det har varit underbart, roligt, sorgligt, jobbigt, fantastiskt och oerhört lärorikt. Vilken publik vi haft, det har inte varit en enda föreställning som publiken lämnats oberörda, flera stycken har gråtit, varit tårögda och vissa säger att de nästan inte orkat stanna för att så många minnen kommit upp. Det finaste var när en kille kom fram till oss i matsalen, han sa att han tyckte våran föreatällning var jätte bra och fråga om han fick sätta sig ner ett tag, vilket han såklart fick. Han berättade att han inte visste om han skulle springa ut till toaletten och gråta eller sitta kvar och lyssna eftersom det väckte så många minnen hos han. Sedan frågade han om han  fick fråga några frågor och han frågade hur vi hade tänkt när vi skrev föreställningen och vad vi tänkte när vi såg en afrikansk kille som han gå runt på skolan. Alla blev helt tysta och visste inte vad vi skulle säga, vi sa att vi inte hade några fördomar och så sa jag att jag inte tyckte det var konstigt på något sätt, men däremot kunde jag undra vad han/hon har för ursprung och bakrund. När han fått svar på sina frågor, fick vi massa mer beröm och han var så fin, för han satt under nästan hela föreställningen med tårar i ögonen. Det är därför man vill stå på scen, det är därför man gör allt jobb och ger så mycket av sig själv, för känslan när man kan beröra någon annan och få se tårar i deras ögon, den går inte att beskriva det är så sjukt underbart! Jag blir helt lycklig, det är därför jag vill stå på scen, jag vill beröra människor och förändra folks vardag, ha ett budskap som får folk att tänka till. Nu hinner jag inte skriva mer för jag ska och spela matcher snart. Mamma och pappa är här så får lite publik.

Jag ska länka till radion och tidningen som min föreställning och jag är med i senare.

Friheten<3

Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte!

När man älskar någon så mycket att det gör ont, varför måste då denna sluta ögonen och lämna en här på jorden full av saknad. Varför kan man inte bara få vara lycklig för en gångs skull? Så fort man mår riktigt bra och livet flyter på, ja då är det alltid något som måste hända.



Jag älskar dig så mycket och det vill jag att du ska veta, varje gång du har borrat in ditt huvud i mitt hår och strykit din mjuka och fina päls mot min kind, varje gång du slickat mig på kinden, kastat dig över maten, glufsat i dig godiset, rymt när jag skulle sätta in dig i buren, hoppat dina sprattel skutt som visar hur lycklig du är över att få springa fritt.



Varje dag, år, sekund och minut har du givit mig så mycket lycka och kärlek, tröstat mig så många gånger och förstått så många situationer.



Under de nästan fyra åren jag har fått dela med dig, har jag alltid känt mig älskad och uppskattad, du har varit min sötis, min ögonsten<3 Om du bara förstod hur mycket jag älskar dig, jag vill inte vara utan dig!



När jag vakna idag, ville jag bara tro att det var en hemsk mardröm, men verkligheten är hemsk ibland och just dessa dagar vill du bara somna om och hoppas på bättre dagar. Det är just sånna här dagar du måste bita ihop, kämpa dig upp och vara stark.



 Istället för att deppa ihop, tog jag mig till skolan och genomförde bland min livs bästa föreställning och det var bara med vilja jag gjorde detta! Som jag alltid sagt och kommer fortsätta att säga, "Sluta aldrig kämpa, allt går om du vill".



Det var du som gav mig styrkan att genomföra föreställningen idag och jag vet att vi kommer mötas i himlen och jag hoppas du får springa fritt, hoppa högt och äta massa gräs, maskrosblad, treklöver, sallad, morötter och godis. Jag hoppas att du hittat till friheten och du kommer alltid finnas i mitt hjärta och få det att fortsätta dunka<3 När jag skriver det här rinner tårarna ner för mina kinder, hjärtat värker och kommer aldrig bli riktigt helt igen. Jag vet att du vill att jag ska vara stark och le, men det är så jävla svårt! Helst vill jag bara krypa under täcket och gömma mig, som jag gjorde när jag var liten, men ingen kommer hitta mig där som då.. Utan nu måste jag krypa fram själv, dra upp täcket och kliva framåt, fortsätta framåt, utan dig<3 Det gör bara så sjuk jävla ont, men jag ska göra det ändå och jag kommer le och alla kommer tro att allt är bra, men jag är bra på att spela, bra på att le, det kommer gå bra och en dag så kommer jag ha dig i min famn igen, du kommer borra in ditt huvud i mitt hår och kittla mig med dina morrhår och jag kommer skratta och jag kommer vara hel igen<3 Tills dess ska jag leva och göra det bästa av allting som livet ger, även de tråkiga, för en dag kommer solen att lysa på mig<3















Krämigt<3

Halloj

Här är det ståhoj, jag sitter hos Malin med Kattis, Fannie, Diana, Hedda och Maggie. Vi har sett på Toy story, det var första gången jag såg den och den var helt underbar. Nu ser vi lite på tv och snackar, ska jag nämna att vi har chips, läsk, te och godis! Imorgon är vi lediga hela dagen och jag ska sova länge, äta god frukost, träna och på Ladies match och gissa vilka de möter, LULEÅ BASKET<3 Jag kommer få hela publiken imot mig när jag kommer stå där och heja på Lule, men man sviker aldrig sitt hemland. Nu tror ni att jag är helt dum i huvudet, men Gotland är som ett eget land med ett helt annat språk, det vet jag från egenerfarenhet. Jag ska iallafall ta med mig Hedda som ska stå och heja på Lule tillsammanss med mig och Norrland kommer inte göra mig besviken<3

Nu ska jag vara social med tjejerna som sitter och är övertrötta och galna, men allt är fint och jag har konstaterat att jag borde vara störst i världen efetrsom jag äter så mycket godis och eftersom jag konstatera det, var jag också tvungen att konstatera att min värld är väldigt liten, men oerhört fin<3

Jag älskar känslan när den söta och krämiga smaken når tungan, så att du bara vill ha mer och sätter ner handen för att grävla fram ännu en god bit. Du vill bara äta upp den direkt och få den att smälta på din tunga  och sedan ta en till och bara sluka den i ett nafs. Du vill bara skrika mmmmmmmm för så gott är det, ja jag älskar verkligen Marabou choklad.




Veckan som har varit full med överaskningar!

Hej

Som ni läste tidigare har jag haft fullt upp hela veckan, så har inte hunnit blogga så mycket. Nu kommer en lite sammanfattning av veckan.

Måndag: Kom tillbaka till Gotland, reste hela dagen, städade hemma och sov.

Tisdag: Gick igenom andra delen av föreställningen och så hade vi en gästlärare halva dagen som själv var skådespelerska. Under en av resterna sprang jag upp till film för att träffa min pojke och han hade köpt en present och ett kort till mig, han är så sjukt söt. Det var en smyckad spegel och ett jättefint kort där han själv hade skrvit en hel sida. Tänker inte skriva vad som stod här eftersom det är personligt, men det var så oerhört fint att jag blev tårögd. Efter skolan var jag hos Mangis ett tag och sen blev det träning. Det var skönt att få komma igång igen, efter lovet och min förkylning. Tyvärr är den inte bra än, jag har lock i örat, snuvig och hes, men jag kan träna iallafall! När jag duschat, gick jag hem till pojken, som följde med mig hem för att sova över. När vi kom hem drack vi te och myste och sedan blev det att gå och lägga sig.





Onsdag: I skolan gick vi igenom den tredje delen med våran gästlärare Anna och hon ändrade lite grann och petade på olika små saker. På morgonen innan teatern hade vi idrott, fast det var bara teori. När skolan var slut, gick jag och handlade en Suprim bugare på Max och sedan tillbaka till A7 för att skriva manus. Sedan åkte jag, Hedda och Jossi hem till oss för att se på film och äta kladdkaka och så skrev jag även klart min del av manuset.

Torsdag: I skolan körde vi igenom hela pjäsen två gånger och hade genomgångar om vad som behövdes förbättras eller ändras. Vi slutade halv fem och då gick jag och Johan och handlade frukost på coop. Efter det satt jag och åt frukost på skolan som middag och hjälpte Niklas vårna lärare och Carl i min klass med ljusbilderna, tills jag var tvungen att gå för att träna. Eftersom jag missat bussarna som gick för att hinna till träningen blev det att rota igenom kvarglömda kläder, det blev ett par skjorts som satt tajt rumpan och blev sedan bara större, ett lånad tröja av Elin och en svart större tröja på det och de snyggaste och bästa skorna ever, ett par smala, tryckande, knappt nå dämpande och fula blåa skor. Under träningen höll jag på att vricka fötterna ett antal gången, blev trampad på foten och jag säger bara det, jag hade lika gärna kunnat vara barfota för skorna sammarbetade inte alls med mina fötter. Efter träningen gick jag med Johanna P och Elin en bit innan jag svängde av till Mangis. Där duschade jag och sedan myste vi lite innan båda slocknade.

Fredag: I skolan blev det att fixa allt som inte hunnits fixa, städa, repetera igenom allt och tagga inför kvällens genrep för RB elever. Jag och Hedda stannade på skolan och satt och såg på Sveiges värsta bildförare och pratade. Klockan fyra var det samling och då blev det att sminka sig, fota, städa och uppvärma. Genrepet blev väldigt lyckat, även fast jag missade lite små saker. Publiken var underbar och vi fick sjukt mycket bra respons. När vi hade bytt om och pratat med publiken, gick jag och några vänner hem till Veronica, var där en stund och sen gick vi ut på en lång promenad som slutade med att vi hamnade på Mcdonalds. Sedan gick vi och mötte Heddas familj som kom med båten och fick skjus av dem hem. Hennes syster Astrid stannade hos och och hennes föräldrar fortsatte till deras vänner som de skulle bo hos. Väl hemma så tog vi det mest lugnt, för att var rätt trötta.

Lördag: Vaknade upp bredvid Hedda och Astrid, började dagen med att äta Astrids mannagryns gröt som var väldigt god och att se på en av mina favorit filmer She's the man, den är ju helt underbar, ni måste se den om ni inte har det än! Efter det fixa jag mig lite innan jag och Heddas familj tryckte in oss i deras lilla söta bil för att åka och storhandlaWillys.
Väl i bilen
ger Hedda mig hennes mobil och säger, Emma det är någon som vill prata med dig, jag bara okej.. Haha jag blev lite förvirrad när det var Mange som var i luren. Han hade nämligen tänkt överaska mig med att komma till mig, men när Hedda sa att vi just skulle och handla så blev dte ju inte så lyckat. Istället gick jag dit, när Hedda och hennes familj skulle ut och äta och gissa vad? Jo när jag kom in på han rum sträcker han fram ett kort och en bukett med blommor, jag blev så chockad att jag knappt kunde säga något. När jag väl kunde röra mig och prata igen, läste jag kortet och det var det finaste jag någonsin läst, han är så gullig. Han hade sprungit halva vägen från Bingeby för att hinna köpa blommor och allt till mig för att han skulle överaska mig genom att dyka upp utanför min dörr. Jag fick fem röda rosor, som  nu står i fönstret och gör mig lycklig.
Ni ska få bilder snart, måste bara ta några fler och ladda in dem på datorn. När jag varit hos min fina pojke, så blev det att storhandla allt från toapapper till frystabär till vattenkastanjer på burk. Efter det åkte vi hem och plocka in varorna och åt lite innan vi fick åka med Heddas familj till skolan för tre timmars förberedelse innan preimären. Jag är så sjukt nöjd, vi gjorde knappt något fel och det var jätte många som kom fram efteråt och sa att dem blivit väldigt berörda. Det är det som är det roligaste med att spela teater att få beröra andra och underhålla. När vi väl var hemma firade vi med att göra makaroner, creme fresh, kyckling och sallad och chokladbolls smet efter det och lite film innan vi cyklade in till stan för att ha picknick med klassen och lite annat folk vid vattnet. Där satt man och frös med hundra lager kläder och filtar, med musik och kakor, det var mysigt. Mysigt var däremot inte cykeln turen hem.







Söndag: Nu ska jag börja fixa mig för snart ska jag till skolan igen för ännu en föreställning.

Ha en fin dag<3

Trött och föreställning= fredagsmys

Hej

Sitter på skolan, är sjukt trött och skulle kunna somna nu direkt! Fast då hade man föreställning klockan sju och ska vara här fyra för att förbereda smink, uppvärmning och annat. Har jobbat över nästan varje dag i veckan och har blivit sena kvällar och lite sömn. Ikväll så är det genrep och imorgon premiär, jag är taggad!

Så nu blir det fredagsmys<3

Luleå, Luleå, Luleå, Luleå, Luleå, Luleå, Luleåå å vi älskar LULEÅ<3

HALLOJ!


Bild från julen, jag och Ida<3


Bild från julen 2007, jag och Ida<3


Bild från i sommras efter skolavslutningen, Moster, Rikard och Ida<3


Sommaren 2009, jag, Sofia och Ida<3

Igår var jag på Nordpoolen med Moster, Ida, David och Rikard, dem bjöd mig på fika och badet snälla som dem är<3 Vi hade det jätte roligt, jag och Ida åkte så mycket rutschkanor så jag fick träningsvärk av att vi sprungit så mycket upp för trapporna, vi körde även hinderbana, busade, simmade, tävlade mot Moster och David som var ett team och även Rikard. Vi bubblade även bubbelpool och badade ångbast och myste på<3 När vi stod i duschen hörde vi en karl skrika vid dörren, KARL KOMMER IN I PÅ DAMERNAS FÖR ATT SPOLA och en sekund senare stomade han in, tur att vi hade biknin på! Haha, alltså kan dem inte ens sätta en kvinna som ska gå in på damernas mitt på dagen när alla står i duschen? Aja efter badet åkte vi och handla och vi köpte lite godis som vi satt och smaskade på under vägen hem.


Bild från i sommras, jag och Sofia<3

Just nu känner jag mig väldigt glad, Sofia ringde nyss från London och hon kommer hem idag<3 Jag kommer få träffa henne ikväll och jag längtar så sjukt mycket efter min bästavän<3 Blev ännu gladare när jag fick höra av henne att hon hade haft det underbart och shoppat upp alla sina pengar, ätit mycket god mat och hade det toppen! Så länge hon är glad är jag det också, vi har alltid hållt ihop, sen vaggan och det ska vi enda tills graven.


Bild från Sofias, Izzas och Linas konfirmation, jag och Delle är även med<3

LF vann mot Uppsala igår och det var en riktigt bra och underhållande match<3 Direkt efter matchen körde mamma mig till Lina och där blev det film, spel och annat kul med henne, Izza och Tilda. Var som vanligt grymt kul och vi drog massa dåliga skämt som alla skratta till. Fick åka med Tilda hem och det blev sängen nästan direkt eftersom klockan var kring ett.


Bild från julen, Farmor<3

Idag har Farmor varit här och ätit en dunder frukost, vi gjorde mackor i järn, te, yoghurt, kaffe och vi åt som bara den. Efter det spelade vi lite kort och det var kul som vanligt, även fast pappa fuskade som VANLIGT! Nu har jag suttit här och förberett lite av Sofias presenter, hon har ju fyllt år för ett tag sen, men hon får dem inte än utan på påsk eller om hon kommer till mig, tar lite tid att fixa dem.


Bild från julen, jag och Farmor<3

Nu ska vi snart få främmande Ida, David, Moster, Rikard och Glory, det blir kladdkaka och idag ska vi äta lövbiff, kroketter, sås och sallad, min favorit mat, det kommer bli super gott! Efter det ska jag och mamma och se på Luleå hockey, det gör vi inte så ofta även fast båda älskar att se på hockey så det ska bli sjukt kul och vi ska heja tills rösterna brister och händerna slutar klappa.



Bild från Google, Luleå hockey<3

Bild från Google, Luleåhjärta<3



Bild tagen av mig på Sofias konfirmation, bästa systern som finns och oerhört söt<3


Bild från i sommras, jag och Sofia galna som vanligt<3

Ha en mysig lördag, det ska jag ha<3

Grillning, Lf och filmkväll, Emma trivs med fullt schema(a)

Godmorgon!

Nu sitter jag vid pappas bärbara dator med trådlöst tandgentbord, så datorn är inte ens i mitt knä, känns ganska fränt haha, iallafall så har jag och pappa just proppat i oss en dunder frukost som bestod av blåbärssoppa och två mackor som var gjorda i mackjärn, super gott! Nu ska jag faktiskt försöka vara lite duktig och plugga lite matte, så jag inte dör när det blir kärnämnen om två veckor, får se om jag lyckas..


Min favorit, Gurra Nyström.

Senare idag blir det grillning på baksidan och Lf med familjen och direkt eftr filmkväll hos Lina, kommer bli sjukt mys som vanligt<3

 Bild tagen från google.

Man saknar alltid något och glömmer ofta bort det man faktiskt har..

Hej



Idag har varit en väldigt omtumlande dag med många känslor. Dagen började inte så bra, men arbetade upp sig och blev bättre. Var på stan med Ida, jag köpte två par örhängen och en present till min sambo Hedda<3 Köpte även ett ämnes block där det är plast flikar mellan de olika papprena, så man lätt kan hålla reda på de olika ämnena. Ida handlade både skor, Didle grejer som är hennes senaste samlings grej, en snygg skjorta med skärp och sockar. Moster bjöd oss på Subway, så vi delade på en stor macka, med grillad kycklingbröst, curry dressing och grönsaker inuti det goda oregano brödet, till det drack vi vatten.



När vi kom hem till stan efter att vi fått skjus av Rikard, gick vi ut med Glory, min söta hund som alltid gör mig så glad<3 Efter det gick jag till Jossan, vi pratade ut om allt möjligt och det kändes riktigt skönt att få prata med henne! Sen fick jag skynda mig hem för att byta om innan jag gick till träningen. Det var bara jag, Sofie, Jempan och Matilda där, men vi hade det roligt även fast det inte var så sten seriös träning. Jag och Matilda gick tillsammans från träningen och prata lite och sedan blev det duschen och sitta med mamma och spela en ordjakten, kolla på Sveriges värsta bilförare, Lyxfällan, äta soppa, lite chips, en banan och en kopp te<3



Nu ska jag nog lägga mig snart för är sjukt trött och längtar till min säng. Fast saknar min pojke, att vakna upp i hans armar, bara ligga och titta på varandra och mysa<3




Sovgott<3

Känslan när det går så fort och snön bara sprutar..

Hejsan!

Igår blev en dag med familjen, skoter turen var underbar, vi grillade lite pinnbröd, drack choklad och jag körde<3 Känslan när man kör skoter och bara flyger över isen medans snön sprutar på sidorna är bland den härligaste som finns, speciellt när det är sol och varm ute. Efter skoter turen åkte vi till Gammelstans badhus för att duscha och basta och sedan vidare till Exotic för att äta oss propp mätta på kina buffén. Mums vad gott det var!

När vi hade ätit gick vi och satte in mitt studiebidrag på kortet och sedan kollade lite på stan. Mötte Matilda på UR&Penn, så hann snacka lite med henne, kul att träffa henne igen. Sen när vi gick upp för att gå på Monki hör jag någon som ropar Emma och där står Dajana och jag kände knappt igen henne, hon hade färgat håret rött, var sjukt länge sen jag pratade med henne, så vi stod och prata ett tag tills jag var tvungen att gå. Det blev inga inköp på stan, men ska dit idag igen med Ida, så då kanske jag köper något litet.


Matilda, jag och Frida<3

På kvällen åkte vi in för att se Luleå basket mot Solna, matchen var riktigt bra och Luleå ledde nästan hela matchen, men det höll inte riktigt mot slutet, tempot rasade och viljan fanns inte riktigt.. Tråkigt! Men jag hade turen att stöta på Frida Modig i början av matchen och efter matchen fråga hon om hon kunde åka med oss hem för hon skulle till sin pappa och det gick ju jätte bra<3 Vi babblade på i ett under bilresan och det var verkligen kul att prata med henne, hann inte träffa henne förra lovet, så vi hade mycket att prata om<3 Vi hann inte med allt, men vi får prata mer en annan gång. Jag har faktiskt saknat henne, vi har ju gått i samma klass sen 6:ors och bott på samma gata sen vi var jätte små, alltid funnits där för varandra även om vi inte umgåtts super mycket. Så nu när jag flytta till Gotland skildes vi åt för första gången, men vi finns fortfarande för varandra och vi borde prata mer, för hon är en väldigt bra vän som man verkligen kan lita på<3

Idag ska jag på stan med Ida som jag skrev tidigare och efter det ska jag ut på isen med Jossan och hundarna<3 Mot kvällen ska jag träna basket med mitt gammla lag och sedan får jag se om det blir att vara med några vänner innan jag somnar.

Ha en trevlig dag och må gott!


Shopaholic.. va, nä inte jag! Eller?

Någon vaken?<3

Galen som jag är börjar jag blogga mitt i natten, men jag är pigg för första gången sen lovet börja, eller pigg, så pigg att jag orkar hålla ögonen öppna iallafall. Det tänker jag utnyttja, så här sitter jag nu och tänker blogga lite.

Idag startade jag dagen med att besöka gymmet med pappa, det blev mycket springning på band och även cykling och lite styrka. Kändes så sjukt skönt att få träna, har ju varit sjuk nu ett långt tag, men nu är jag jätte taggad att börja träna sten hårt igen och tänker nog köra lite basket på torsdag med mina ssk tjejer på Sundis, ska bli kul att träffa alla igen, sånna som man inte sett på ett tag! Efter gymmet åkte jag och pappa till Farmor för att fika lite med henne och min kusin Carro<3 Hade inte träffat Carro på jätte länge så det var väldigt kul och även Farmor var det ju ett tag sen jag såg, så det blev många kramar och lite prat, innan pappa körde mig till stan för att möta min söta vän Amanda Jonsson<3

Först ringde hon och båda konstaterade att vi var vid bussen, men jag såg bara någon yber blond tjej som gick och prata i telefon och tänkte det kan väl inte vara hon, men sen såg jag hon och det var så kul att få träffa henne igen. Det blev flera timmar på stan med både pommes, dipp, glass, läsk och några inköp. Båda var riktigt nöjda när vi tog bussen hem till mig för att sitta i min säng och snacka i timmar, vi drack även lite te och åt mackor. Som vanligt hade vi massor att prata om och vi babbla på om allt och ingenting<3 Har verkligen saknat henne, hoppas hon kan komma och hälsa på mig på Gotland mot sommaren, bara hennes föräldrar kan pröjsa lite, hihi<3

Inköp idag:

Rosett örhängen från H&M

Mörkblå  blommig högmidjekjol från H&M- bild kommer så fort jag tagit

Fyra vita pärlarmband Ur&Penn- bild kommer så fort jag tagit

Peace ring Ur&Penn- bild kommer så fort jag tagit

Rosett örhängen silver färgade Ur&Penn- bild kommer så fort jag tagit

Vit och beige tröja, tjock långärmad Second hand- bild kommer så fort jag tagit

Om du känner glädje efter du köpt en ny sak och redan efter tio minuter vill shoppa mer, är du shopaholic, jag känner inte alls igen mig..

När Amanda skulle hem följde jag henne till Hemäng i bara pyjamasbyxor, mammas skor, min gammla Gothia tröja och natt tröja under, jackan, vantar, mössa och halsduk. Blev ännu fler kramar, för nu kommer vi inte träffas på länge, det är tråkigt, men vi håller kontakten och jag vet att hon finns där<3


Skolavslutningen i nian


Väl hemma såg jag, mamma och pappa på Spårlöst via pappas nya mini dator och drack te och åt lite godis, familje mys helt enkelt!<3 Jag älskar min familj över allt annat och sånna här kvällar saknar man när man sitter ensam på Gotland, men jag passar på att njuta nu och mysa mycket<3

Nu ska jag nog sova om det inte blir att prata med Mangis en sväng, ha en mysig natt och hoppas ni sover got<3Mommo och Moffa åkte till Thailand idag, hoppas dem får en mysig semester, det är dem verkligen värda! Kommer sakna dem, men får ju träffa dem snart igen, nu ska jag lägga mig så jag orkar upp imorgon, för då blir det ut med skotern och sedan ut och äta på Exotic med mamma och pappa<3

Godnatt fnatt katt svart natt<3

RSS 2.0