Livet

Hej påsklov och hejdå sista skoluppgiften.
Överlycklig över att alla jobb nu är inskickade och att jag bara har teater kvar. Dessutom ska jag ju hinna med att gå på balen och ta studenten, som också är lite små roligt sådär. Mitt i allt detta väljer jag att söka in på massor av högskolor vilket gör att jag i princip måste åka runt hela Sverige för att göra antagningsprov.

Om två veckor är det antagningsprov på Teaterhögskolan i Luleå, om några månader blir det Örebros Teaterpedagog högskola och efter det far jag till Delice och söker till teaterlärare på en högskola i Göteborg, kul, spännande och nervöst.

Förra veckan träffade jag Olle som har jobbat på teaterhögskolan länge och tränade på min monolog till antagningsprov som jag ska göra om två veckor. Det gick riktigt bra och jag fick massor av bra tips, så nu är jag super taggad.

Annars har lovet startat riktigt norrländskt, skoter, grillning, gå på isen, se på Luleå hockey, Northland basket och Lf. Vädret har varit kanon och veckan är fullspäckad med äventyr. Imorogon bitti ska jag och hälsa på min kusin i skolan och sen ska jag och dansa Zumba på Inpuls och efter det Tema dans aerobic. Sen ska jag till farmor och sova över och mysa där hela måndagen och tisdag.

En tid

Hej, helgen har varit underbar och fortsätter vara det även idag då jag alltid är ledig på måndagar, vilket är typ det bästa som finns. I fredags bakade jag chokladkakor med smarties, lagade tortillas med min älskling och såg på Berättelsen om Pi som var en underbar fotoupplevelse och fin historia. I skolan repeterade vi på vår slutproduktion Förstelnad och det börjar gå nära sig uppspelning snart.
 
 

I lördags vaknade jag upp bredvid min älskling, cyklade in till stan för att gå på loppis, fyndade en fågeltröja och en marinblå prickig kjol. Lagade fajitas och kladdkakor. Sen begav sig min pojke till sin lägenhet och mina kompisar strömmade in. På schemat stod melodifestivalen, kort, singstar och tv-spel. Till det blev det tjockiskalas, chips med dipp, ostkrokar, läsk, godis och kladdkaka. Vi hade en väldigt rolig kväll och när vi inte lyckades få igång min tv, satte vi oss allihopa i min säng och såg på melodifestivalen. När natten började närma sig åkte dem hem, eller vissa i alla fall, medan andra åkte vidare till krogen. Jag däremot stannade hemma och väntade på min älskling som kom tillbaka. Sen myste vi tills natt blev dag.
 
 
 
 

Söndagen var mest en lugn och mysigdag. Vi var mest inne, åt chips med dipp, kyckling, cream cheese och sallad mackor till frukost, med ett iskallt glas äppeljuice på min rosbricka. Tog en powerwalk och en springtur i mörkret. Såg på Scream 4 och åt kvällsmat.
 


Idag ska jag plugga lite och så ska vi väl se någon film och äta någon god mat.

Puss och kram<3

It's time for Africa

Jag har just kommit hem från Afrika, Egypten, Grand Seas Hostmark, Stockholm, Hotell Comfort och nu sitter jag i min ljusa lägenhet under mitt blommiga täcke och lyssnar på True Colors.
 


Helt plötsligt blir jag så full av inspiration, tyvärr inte på min uppsats om övergödning, men för att skriva, spela teater, springa, fota och söka sommarjobb.
 

Jag har haft det fantastiskt i Egypten med min Sofia, jag har badat, solat, shoppat, ätit, ätit mer och ätit ännu mer. Varit på båtutflykt, snorklat med rengbågsfärgade fiskar, ridit på en galen kamel, åkt jeep i öknen i solnedgången, besökt ett beduinläger och bott på ett lyxhotell, där hotellrummet var större än min lägenhet, där man fick nya handdukar varje dag och där vi hade varsin dubbelsäng som bäddades av sig själv, nästan i alla fall.
 
 
 
 
 

Afrika är en fantastisk kontinent och jag vill så gärna åka till fler länder, Kenya till exempel. Hur som helst är det inte så dumt att spendera halva dagen i sängen och titta ut genom fönstret och se solen lysa på gräset och värma upp blåsiga och vackra Gotland. Idag är det 12 grader ute och jag ska snart gå ut och springa.
 


Det här inlägget skrev jag för typ en vecka sen, men blev först klar med bilderna nu.
 
Kramar Emma

Med storm

Sommar, balen, studenten, flytta, sommarjobb, högskola, jobba, framtiden?

Några av de saker som cirkulerar i mitt huvud. snart är det sommarlov, men innan dess är det miljoner saker jag vill hinna med. Tre veckor kvar på kärnämnena, hundra saker att lämna in.
 
 
Plugga till teaterhögskoleprovet. Tro att jag pluggat färdigt, inser att jag måste plugga mer, tror att nu kan jag det, men då är det minst hälften kvar.
 
 
Ha påsklov, hinna träffa alla mina underbara vänner och familj/släkt. Göra provet. Söka sommarjobb. Äta påskmat och godis.
 
 
 
 
Åka tillbaka till Gotland, förbereda teaterläger för mina och Jossis teaterbarn. Göra affisch till föreställningen, prata med tidningen, repetera, se till att det kommer folk att titta, hoppas av hela mitt hjärta att ingen blir sjuk eller inte kan komma, så att jag eller Jossi måste hoppa in.
 


Mormor, morfar och Ida kommer och hälsar på och vi ska hyrabil och åka runt och uppleva våren på Gotland. Ska bli så otroligt kul. De ska få se min skola, titta på Alice i Underlandet och se min lägenhet. Och vi ska bara umgås och ha det sådär underbart roligt och mysigt.
 
 
 

Amanda kommer hit under Kristi Himmelfärd och det blir också så roligt. Vi ska hitta på massor av roliga saker, äventyr och shopping. Sen ska jag bjuda henne på olika sorters te i alla mina fina blommigakoppar och laga vegetariskmat och lyssna på Lasse till natt blir dag.
 

Repetera morgon, lunch, middag, kväll på slutproduktionen "Förstelnad", regissera, lära mig mer, kunna manuset när jag sover, allas undertexter, helt enkelt (varför heter det egentligen enkelt?) veta exakt allt om manuset och karaktärerna. Lära mig att ramla ner från en stege i mörkret, inte bara var som helst utan måste hamna i Heddas famn. Akrobatik, balans och röst krävs för att göra min karaktär, TRÄNA.
 

Mamma och pappa kommer hit och hjälper till att packa, men de ska också se vår föreställning, köra runt mig och Mange så vi får se mer av Gotland. Ta kort på oss på balen och laga god mat och bara vara så bra som bara mina föräldrar kan vara.
 
 


Hoppas på att klänningen jag ska beställa passar, om inte hitta en ny fort! Gå på balen med min älskling och förhoppningsvis är allt perfekt den dagen, ingen klantig insident från mitt håll.
 


Sofia kommer till studenten och tittar på när jag och min galna, speciella och förhoppningsvid förvånantsvärt lugna klass sjunger på studentvagnen som vi förhoppningsvis har pyntat fint och kreativt.
 
 

 
 
Och efter det blir det att packa ihop alla mina ljuslyktor i mycket tidningspapper, vika ihop mina klänningar och sitta ihopklämd i vår vinröda volvo ändå upp till Norrlandskust och min hemstad Luleå.


RSS 2.0