Foto foto film

Hejsan

Dagen har bestått av mycket foto, både fotografisk bild och filmning. Idag har vi spelat in lite utescener och även två stycken inne i skolan, det gick rätt snabbt så vi fick sluta lite tidigare idag.
Nu ska jag cykla till träningen, behöver verkligen träna! Annars spenderas nog kvällen hos min älskling, med mys och någon bra film.
Puss<3

Ni gör mig hel<3

Emma;

Du är helt underbar och jag älskar dig.

du är rolig, härlig och jag njuter mycket och ofta med dig vid min sida.

Jag vill ha dig vid min sida resten av livet. En ängel är ditt andra namn. Du ger kärlek till folk.

Älskar dig <3

Hedda Pålsotter.





Sånt här gör en så glad<3 Har haft en underbar dag, den började hos min älskling med mys och sedan drog jag och världens finaste Hedda hem till mig. Här har vi ätit pizza och kladdkaka och sett på underbaraste One Tree Hill. Tack för att jag har er, ni gör min vardag ljusare.


Tystnad, tagning, kameran rullar

Hejsan

I tisdags började vi spela in och sen dess har jag i princip varit där från morgon till kväll. Det har gått ganska
bra, men man är så sjukt trött, eftersom jag är foto måste jag rigga under nästan alla pauser så det blir inte mycket vila, men det är riktigt kul ändå. På kvällarna jag myst med min pojke och hunnit träna lite. Ska bli skönt med lite helg, men ska filma lite också.
Ha en härlig dag vart ni än befinner er, vad vet jag ni kanske sitter på plajan och solar, eller har ni det som mig kallt och grått. Tur att man har solstrålar som skiner upp ens vardag<3

Ögon som tindrar i mörkret

Hej fina läsare<3

Jag har haft en väldigt fin helg med massor av trevliga människor. I fredags var jag en stund med Maggie, sen fixade Veronica mitt hår så det blev så där vågigt och vackert. Jag och min pojkvän fira även ett år och tre månader<3 Förutom det så var det en riktigt rolig fest i festlokalen med en del nya människor och många redan bekanta. När natten närmade sig kröp jag ner hos min älskling och där var vi enda fram till klockan fyra nästa dag, då vi tog bussen hem till mig. Innan vi åkte till mig var vi på max och åt underbar maxmat och bara tog det lugnt. Under lördagen spelade vi lite tv-spel och åt chips med dipp och hade en sådan där lugn och skön lördagkväll, bara vi.



Söndag som ska vara en lugn och helig dag gick åt att umgås med världens bästa Hedda och Veronica, de kom till mig och vi åt kycklinggryta med ris. Nyttigt och bra blev det även kakor, godis och chips till efterrätt. Vi såg även filmen What's your number, som var rätt bra faktiskt. Sedan titta vi lite smått på filmen Jag saknar dig som är gjord i Piteå, en liten bit bort från mig bara. Två av skådespelarna kände jag igen från musikalen jag var med i 2008 tror jag det var, i alla fall den hette Romeo och Julia och skådespelarna som jag kände igen var producenten för bandet och han som körde över Cilla. Lite kul att se filmer som är gjorda så nära där man bor, men annars så tyckte jag inte att filmen var så super. Och helgen slutade med att min älskling cyklade i snön mitt i natten för att komma och sova hos mig, mysigast<3



Nu ska jag snart ha lunch och efter det blir det att ta en fika med min kära vän Mimmi<3 Ikväll ska jag äntligen få träna igen efter en veckas frånvaro pågrund av förkylningen. Dessutom är det sista planeringsdagen inför inspelningen som  börjar imorgon så det ska göras scenerikartor och testas utrustning.


Den osynlige

Hejsan

Ja nu ska jag berätta lite om vad Emma sysslar med på Gotland just nu. Hon håller just nu på att skriva bildmanus till en novellfilm som heter Närmare än du tror som Frej och Johan i hennes klass har skrivit. Emma ska nämligen vara A foto i denna novellfilm och produktionen kommer hålla på till vecka nio då det är sportlov.

Alla i Emmas klass fick skriva ett manus som max skulle vara femton sidor långt alltså cirka femton minuter, sen skulle två manus av elva röstas fram för att filmatiserats. Detta gjordes igår och de manus som valdes var Närmare än du tror av Frej Skifs och Johan Ericsson och Den osynlige av Emma Öhman. Eftersom ingen som har skrivit manuset får vara någon produktionsroll i sin egen film, var det ganska klart att Emma skulle vara fotograf i Närmare än du tror, tillsammans med ljussättaren (B foto) Hedda Pålsdotter.

Så där ja, nu fick ni en liten överblick vad jag ska syssla med framöver. Nu ska jag snart börja. Så ni får ha det så bra och glöm inte att uppskatta det ni har, för ni vet aldrig när ni kan förlora det.

Puss<3

Jag tror jag drömt och svävat i de blå...

Godmorgon världen

Nu sitter jag på skolan och har just målat naglarna, börjar inte förens om tjugo minuter typ. Gårdagen spenderades med världens bästa Hedda hemma hos mig. Vi åt kladdkaka med hallon och till middag blev det att göra toast i mitt nya toastjärn. Tyvärr är vi båda rätt sjuka, jag har ont i hela kroppen, varm, kallsvettas, ont i halsen, snuvig och nu har jag fått hosta också, drygt. Grejen är att jag inte hinner vara sjuk nu, vi håller nämligen på med film just nu och har inte dirket mycket tid.
Förutom det så hade vi en mysig kväll, vi såg på en Maria Wern  film som hette Svart fjäril och bara tog det lugnt.


Wheelchair Spirit

Kommer ni ihåg att jag lovade att lägga ut andra filmen av Wheelchair Spirit, den som vi spelade in under hösten? Nu kommer den, men om ni inte har sett ettan än kan ni kolla den först, så förstår ni lite bättre.
Skriv gärna vad ni tycker.

Första filmen, Smells Like Wheelchair Spirit




Andra filmen, Wheelchair Spirit 2 - Dead Man Rolling



Blev lite konstigt format, men klicka på helskärm så ser ni bättre.

Kom änglar, kom ävlor, det börjar bli kallt...

Hejsan svejsan



Gårdagen spenderades först hemma i min lägenhet med min älskling, sen med manus skrivande och sedan med en tripp på affärer. När jag handlat massor av gott till kvällen gick jag i blåsten till min kära vän Hedda, där var även Maggie, vi åt lite goda mackor och varsin underbar skål med hallon, mjölk och grädde. Sen fick Hedda för sig att gå och handla kex och vindruvor för att vi skulle äta ostar och medans hon gjorde det såg jag och Maggie på den nyaste Twilight filmen, lite surt bara att texten var före bilden och den inte gick att stänga av. När Hedda kom tillbaka var Maggie tvungen att gå, så jag och Hedda satte oss och åt kex med ost och olivröra, sen slank det även ner lite vindruvor, te och monster och en hel del prat han vi med. När vi proppat i oss allt det, la vi oss i sängen och bara myste och pratade, underbart<3 Jag älskar dig Hedda.



När klockan var vid halv tolv var vi båda rätt trötta, så jag gick upp till Manges lägenhet för att duscha och läsa lite och efter ett tag kom även han hem. Hans brosa, hans brosas flickvän och deras barn var nämligen här över helgen, så han hade varit och umgåtts med dem. Vi båda var rätt trötta, så vi låg bara och kolla på lite Svampbob och myste.



Idag har vi bara tagit det lugnt, umgåtts med hans brosa och dem och så. Sen när dem skulle till färjan tog vi bussen hem till mig och nu har vi haft en fin middag med vitlöksbröd, lövbit, kroketter, sås, sallad och annat.
Vi har även skaffat två nya playstation 2 spel som vi sitter och testar lite, men nu ska jag faktiskt skriva klart mitt manus för det ska lämnas in om några timmar. Tyvärr har jag blivit sjuk och dragit på mig en rätt jobbig förkylning, men hoppas på att må bätte imorgon.



Hoppas ni har det bra, puss Emma<3

Hallå igen

Fredagsmys i min fina lägenhet med världens finaste pojke<3
Gick bara skola fram till lunch idag, sen cyklade jag och handla lite innan älskling och jag tog bussen till mig. Sen dess har vi bara tagit det lugnt, jag har fixat och städat lite med mina nya saker och sen har vi ätit bakad potatis med avocado och ishavsröra, mums<3




Nu spelar vi Harry Potter på playstation 2, myser och äter godis och sånt gott. Senare ska vi se på film, får se vilken.

Ha en mysig fredag, puss<3

Ronja Rövardotter

Hej fina läsare<3

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen, men har haft fullt upp med att umgås med min underbara pojkvän och mina fina vänner. Dessutom har ju skolan börjat, så har varit här till cirka halv fyra och efter det har jag tränat och bara myst.

I tisdags drog jag och Maggie med våra hojar tyvärr inte motordriva, till ICA MAXI och handlade, efter det cyklade jag vidare till Coop och handla lite frukt och sånt och sedan vidare till min pojke. Vi lagade tagatelli med sås, paprika och tärnadbacon, det blev super gott. Efter det myste vi ett tag innan jag var tvungen att cykla till hallen för ett pass basket. När jag tränat åkte jag tillbaka till honom och såg på en film och åt ananas och chips, mums.


Vi hade även en gästlärare på skolan Mischa Gavrjusjov som har varit fotograf och ljussättare i många svenska filmer, han var bland annat B foto i Ronja Rövardotter. Han hade föreläsning om fotografering mm. Han jobbade även praktiskt med oss hela onsdagen, då han visade ljussättningar och hur man kan tänka för att göra bra bilder. Sen berättade han även hur de gjort Ronja Rövardotter och visade bilder bakom kameran, det var sjukt intressant. Han berättade till exempel att borgen inte var en hel borg utan att de byggt upp grunden och hade en modell som de sedan filmade så att de såg ut som att den hörde ihop med den riktiga delen. Sen berätta han även hur de gjort hoppen när de hoppar mellan borgens två delar och hur de gjort rumpnissarna så små gemtemot Ronja.


Efter skolan igår cyklade jag och Malin till Diana som fyllde 18 år och firade henne med några andra. Efter det cyklade jag hem till älskling som hade lagat mat och efter det såg vi lite film och bara myste.

Nu ska jag gå och äta lunch, puss<3


Ett inlägg från den tropiska ön Gotland

Hejsan

Nu är jag tillbaka på Gotland och sitter just nu på skolan och skriver klart mitt manus till novellfilmen. Det går inte så bra eftersom internet är så segt, jag kan inte ens komma in där jag ska skriva, vänta nu loggades jag in. Ska börja skriva nu, men berättar bara lite kort vad som hänt och hur dagen kommer se ut.
Inatt sov jag hos min älskling, mysigt som vanligt<3 Efter skolan ska Maggie och jag cykla och handla och senare ikväll ska jag träna basket, vilket både känns kul och nödvändigt efter dessa lata veckor. Sen ska jag mysa med min pojke och vara lycklig.

Puss<3

Luleå, ja vi älskar Luleå<3

Luleå, Luleå, Luleå, Luleå, Luleå, Luleå, Luleåååå, åh vi älskar Luleå, LULE!

Vinst mot Skellefteå igår på straffar, Johan Harju satt alla Luleås straffar, sjukt spännande match och en härlig vinst. Igår var jag uppe med tuppen, tandläkaren 7.50, Gymet vid 9.00 och sen stan vid 10.30. När jag kom hem gjorde jag klart en uppgift vi hade i idrotten och fotade en del. Sen drog mamma och jag till moster för att se på hockey, mysigt.



Idag ska jag vara med Josefina, om hon nu vaknar någon gång.. Vi skulle träffas vid tio, halv elva, men den underbara flickan har ju stängt av mobilen och sover troligtvis gott just nu. Funderar på att stormgästa henne, grejen är det att jag inte vet om hon är hos sin mamma eller pappa, problem. Haha nädå, det löser sig nog. Klockan fyra ska min familj och jag in till stan och se på Lf basket mot Borås basket, längtar. Efter matchen ska vi till moster och äta middag och sen ska jag kanske till Tilda och träffa massa kompisar.



Ha en fin dag<3


De vackraste stunderna under lovet

God jul, Gott nytt år och förlåt för att jag inte skrivit.

Jag hoppas ni haft ett underbart lov som ni spenderat med nära och kära och med massor av god mat och julklappar. Själv har jag jobbat några dagar på Coop, varit med släkten, shoppat hur mycket som helst, simmat, tränat och varit med mina underbara vänner<3 Jag har hunnit åka slalom en gång med Sofia och sett massor av bra filmer, däremot har jag inte läst en enda bok. Glömde nämligen de böckerna jag skulle läsa på Gotland, men fick en av mina favorit böcker i julklapp. Det är en serie på fyra böcker och jag fick den sista delen, men jag måste vänta med att läsa den eftersom jag inte läst trean ännu, men snart snart får jag.

Hur mycket har jag shoppat då och vad? Jag ska försöka lägga upp allt, men jag har köpt massor till lägenheten och en hel del nya kläder. Härt kommer det jag köpt till lägenheten, det är inte särskilt bra bilder, men bättre än inga alls. Ni ska ändå få se allt när jag satt in det i lägenheten.


Diskborstar i fina färger och en söt hjärtform


Några söta små lila matbackar


Guldglittriga ljus med en fin rosett på förpackningen


En röd fin korg


Fyra vit och röd rutiga stolsdynor


En söt liten burk att förvara mumsiga saker i


En tavla man kan skriva saker man önskar sig på och andra fina saker


Söt saker att hänga i julgranen


Fin ask med änglar på


Två fina kuddar till min soffa


Ett lock till en av mina fina bakskålar


Grytlapp och kökshandduk


Blommig burk att sätta te i


Fyra söta blommiga skålar






RSS 2.0