Två bilar, två ögonblick..




Combo




Panorering

Håller på att redigera mina bilder på fotografiskbild, här är två av mina panoreringsbilder








Julen är här

Dagarna går så himla fort och jag har hela tiden massor av saker planerade. I helgen har jag haft filminspelning både fredag och lördag. Sen har jag och älskling även köpt pizza från Vibbles lilla pizzeria, det var supergott. Annars har jag varit på julmys hos Veronica med Hedda, Diana, Maggie, Fannie, Annica och Anna. Vi åt risgrynsgröt, godis, chips och drack glögg. Vi såg även på Polarexpressen som är lika fin varje gång.





Nu kommer lite bilder från förra året, vid den här tiden












Nu ligger jag och myser med min pojke och om ett tag ska jag och tjejerna gå och shoppa på julmarknaden.


Jag älskar dig<3



Recept



Pannacotta
Tillsätt 3 dl grädde och två dl mjölk till pannacottan
Till bärsåsen behöver du endast två dl vatten


                                                                       
Morotssoppa                                                               
Ca 700 g morötter
Två potatisar          Fräs i stekpannan
Två st gullök
25 g Smör

Två vitlöksklyftor
Två dl grädde
12 dl Vatten            Mixtra med de du stekt
Buljongtärning

Salt                        Krydda                                        
Peppar
 

Helgens upplevelser

I fredags umgicks jag med Hedda, hon sov över här och vi gjorde god mat och myste. På lördagen pluggade jag en massa och sen kom älskling hit och så myste vi och såg på Pet Sematary 1 av Stephen King.
Idag har jag gjort morotssoppa och pannacotta och nyss såg vi på Pet Sematary 2, den var lite annorlunda än ettan, men ändå rätt bra. Jag tycker ni ska spana in dessa filmer, värt att se.






Klantig, klantigare, klantigast!

På två veckor har jag lyckats med det här:

Tappat bort min rosettring
Gjort sönder min nya skål som jag köpte på höstlovet
Vält ut ett av mina finaste glas så det gick sönder. När jag sedan skulle städa trampade jag i glaset.
Slarvat bort mina nycklar, vilket var min nyckel till lägenheten och även Manges, sen även cykelnyckeln, skåpnycklarna och mitt usb. Fick bryta upp låset till mitt skåpet och flytta över alla mina grejer till ett annat. När vi skulle sluta för dagen fick jag veta att en i min klass haft dem hela dagen, utan att typ veta att det var mina.
Blivit sjuk
Gått in i saker
Bränt fingrarna på plattan när jag skulle diska och fått suttit med fingrarna i vatten hela kvällen.
Tappat en nyckel i elskåpet så det börja blixtra, säkringen gick för min kyl/frys och några saker hos min hyresvärd. Hon var tvungen att ta hit en elektriker för att fixa det.

Ja, nu förstår ni hur mitt liv ser ut just nu. Dessutom har jag massor av plugg och är fortfarande sjuk.


Kakor och choklad <3

Jag lever, men har blivit sjuk och drunknar i läxor. Helgen kommer spenderas med massa sötsaker, plugg och fina människor<3


Lukten av lussebullar och frustrationen av matte B

Här är jag, trött pluggnörd som inte kan fatta matte B, hur svårt kan det vara egentligen? Uch, jag vill bara lägga mig under täcket och sova tills det är jullov och luktar nybakta lussebullar. Tyvärr är det typ fem veckor tills dess och framför mig har jag matlagning, tvätt, matte, klassika författare från 1800-talet och min engelska bok "Before I Die". Så nu ska jag sluta babbla på om lussebullar och annat mysigt, before i really die.





Puss<3

Tystnad, tagning, kameran rullar...

Filminspelning på g, sitter hemma hos Lilly och väntar på att spela in. Vi spelade in rätt många inställningar igår också och så hade jag träning med Ladies. Nu ska jag läsa manuset och ladda. Skriver när jag kommer hem, om jag hinner. Måste nämligen plugga matte och svenska så får se. Filmen som jag håller att spela in heter förresten
WheelChair Spirit 2 - Dead man rolling. Tänker inte avslöja vad den hadlar om, men ni får se den på youtube sen.
Här är den första filmen
Puss <3


Helgens fina dagar<3

Fredagen slutade med att jag och några från klassen satt inne i en bastu, spontant.
Igår var det mys på hög grad. Först upp vid nio för att träna basket, var faktiskt riktigt skönt när man gjort bort det. Efter det åkte jag och älskling och handlade och sen hem till mig. Vi tog det bara lugnt och gjorde god mat, först kolbulle med bacon till lunch och sen kebab med pitabröd till middag.



Idag ska jag ha match och sen ska jag bara ta det lugnt hos min pojke, där jag även ska sova.


Nummer fyra är jag, foto från i vintras

Fredag, fredag, fredag!

Hallå igen!

Nu är det fredag vilket betyder mys i massor<3 Maggie fyller år imorgon så ikväll ska jag hem till henne och ha tjejkväll. Annars ska jag gå på extra matte, tror jag (om jag överlevt att ha engelska från åtta till lunch i en skola som inte har någon luftkonditionering). I helgen blir det fullt upp, imorgon ska vi ha träning klockan nio på morgonen, eftersom vi behöver gå igenom lite saker innan matchen på söndag. På söndag ska jag även ha filminspelning och så måste jag hinna plugga matte och diska!
Nu blev jag stressad, men som tur är, är det ju mycket roligt som kommer hända också.




Ha en fin fredag<3


Mysish

Egentligen borde jag göra svenskan just nu, men ingen ifrån klassen svara vad det var för frågor, så jag sitter och bloggar istället. Snart kommer min älskling hit, vi ska göra schnitzel och kroketter, mums. Nu ska jag lyssna på musik och längta tills han kommer<3


Prata på ni, men tro inte ni vet någonting.



Hej, jag tänkte bara skriva av mig lite. En sak jag stör mig sjukt mycket på är när folk pratar om sånt de inte har en aning om. Oj, vad gör hon? Jag har hört att hon.. Men, gud är du seriös? Ja, jag vet visst är det sjukt!
Blir så less, varför ska man snacka om sånt man inte har en aning om? Det roliga är att de som snackar ofta är sådana som man inte ens brukar prata med, som man typ bara hälsar på. Fast helt plötsligt när någonting händer, känner man varandra jättebra och man vet allt om varandra.
Vet ni varför man pratar om sånt man inte har en aning om, jo därför man inte har något liv själv. Man lever på att andra ska misslyckas så man har något att snacka skit om.
Det är säkert väldigt många som snackar om mig hemma nu medans jag är här, men vet ni en sak, jag bryr mig inte. För ni vet ingenting vad jag gör, eller varför, ni tror er veta en massa, men vet ni en sak? Om ni är så sjukt intresserade, hör av er istället och fråga. Då får ni veta hur det egentligen är, så slipper ni gå runt och prata om saker ni inte vet. Det här tar jag inte upp för att något specifikt har hänt, men jag vet att sånt här händer alla då och då och jag vill bara säga vad jag tycker om saken.
Sen kan jag bara lägga till att ni får prata hur mycket ni vill, om det gör era liv så mycket bättre, för jag har då bättre för mig.

Puss<3

Jag saknar Spanien<3

Nu kommer lite härliga sommarbilder från Spanien, åh vad jag längtar tillbaka<3


















Hur är Emma en sådan kväll i november när plugget tagit över..

Jag vet att jag är seg på att skriva, men har haft rätt fullt upp. I måndags hade jag träning och plugg och det hade jag igår också (tisdag). Idag har jag däremot varit en sväng hos Hedda, vi bakade kladdmuffins och kladdkaka, som vi sen delade med Veronica. Som vanligt åt jag för mycket och blev sådär äckligt mätt.



Nu sitter jag hemma och har just gjort utvärdering av Lingonbacken, Fuck my life och skrivit ett synopsis (en ganska torr och kortfattad beskrivning av vad som händer i filmen), till mitt manus "Den osynlige". Oj, nu ser jag att klockan är mycket och att jag måste sluta skriva, ska nämligen sitta barnvakt. 

Puss<3

Kvällsro










Mysig dag tillsammans med min älskling<3 Vi har gjort tacos och nu sitter vi och myser i min städade lägenhet med massor av ljus. Hihi, jag har nämligen städat idag och även räknat lite matte, känner mig riktigt duktig. Nu ska jag fortsätta mysa, puss<3

Månen blänkte i fjärden, Nordens renaste vatten, jag la en filt över kroppen och gick sakta hem i natten..

Hejsan svejsan på dejsan!



”Mer en ett år har gått nu sen jag och min familj packade in oss i vår gamla volvo och styrde söderut. Då var jag inte säker på någonting, helst ville jag bara vända, packa upp allt igen och fortsätta som vanligt”. Ja, där satt jag med tårarna rinnandes för mina kinder, på väg till en ö mitt ute i ingenstans, mot en helt ny vardag, lägenhet och liv. Dessutom skulle jag dela min lägenhet med en skåning som jag inte visste någonting om, ja förutom det hennes mamma sagt till min när det pratat. Hennes mamma beskrev henne såhär: Försiktig och blygtjej, pedantisk, gillar inte tävlingar och spel där någon vinnare utses, utan föredrar hellre att göra saker som att spela klarinett och att segla. Så det var vad jag visste och det kändes inte lovande eftersom jag själv är en vinnarskalle och väldigt pratsam.



Det fanns ingen utväg, jag var tvungen att sätta mig på den förbannade färjan tillsammans med de andra galna turisterna, som alla såg så förväntansfulla ut. Under de tre timmarna jag satt fast på båten bestämde jag mig att jag måste göra det här, hur ont det än gjorde att lämna alla och stå på egna ben. Även om jag skulle misslyckas och åka hem efter en månad, så hade jag klarat det, jag hade vågat. Däremot om jag skulle vända nu, skulle alla mina vänner och ”alla andra människor som tror de vet allt om ens liv”, se mig misslyckas och det skulle nästan vara värre än själva situationen. Tanken på att jag skulle åka hem och se allas blickar och höra allt skit snack som skulle börja gå, stod jag inte ut med, så jag tog mig i kragen och lastade in mina flyttlådor i min nya lägenhet och in i mitt nya liv.



Under de första dagarna kändes allt bara nytt och konstigt, dessutom verkade min rumskamrat tyvärr vara rätt lik beskrivningen jag fått höra. Om det här hade varit en saga eller film, hade det nu stått att de första veckorna hade varit underbara och att allt hade löst sig, men så var det inte. Jag var själv, väggarna var vita och mitt rum ekade av tomhet, jag tror att jag aldrig har känt mig så ensam. Dagarna gick och varje dag hade sin utmaning, vissa dagar var det svårt att ens kliva upp och vissa handlade det bara om att passa in. Jag tror att vi alla kände lite så och de allra flesta var nog rätt skraja över vad som skulle hända och hur saker och ting skulle utforma sig.



Så var den första ”underbara” tiden i mitt nya spännande liv som skådespelerska, men som tur var ändrades saker. När Hedda och jag bott med varandra ett tag, började vi att prata och ganska snart insåg jag då att hon inte alls var som jag hade trott. Så blev det även med klassen, för när alla fått en liten inblick över hur folk var, började man släppa på sina spärrar och vara sig själv.



Under mitt första år lärde jag mig otroligt mycket, men främst att vara mig själv och att tro på att jag faktiskt kan och duger som jag är. Det går inte att säga vad som har varit roligast, för varje dag har erbjudit nya äventyr, men en sak är jag säker på, utan min sambo/bästa vän Hedda Pålsdotter hade jag inte varit här idag. Under året som varit har vi gått igenom allt ifrån tårfyllda nätter till galna musjakter. Vi har sovit tillsammans, hand i hand och skyddat varandra från nattens faror och vardagens hemskheter.



Nu i efterhand inser jag hur annorlunda allt hade varit om jag inte hade haft dig och jag kan bara konstatera att det hade varit mitt livsstörsta misstag, att inte stannat på Gotland. För om jag inte vågat, hade jag missat att lära känna en sådan underbar människa som du. Så jag vill bara säga, tack Hedda för att du gav mig chansen att uppfylla min dröm.

Mitt ljus<3









Här är några bilder på mina nya ljuslyktor, den sista har jag gjort själv, eller alltså det är en glasskål med sand och ljus i, tyckte det blev riktigt fint<3




Leopard med rosett

Det blev inget inlägg igår som jag hade tänkt mig, men däremot tog jag lite foton som nu ligger på datorn, vilket betyder att ni kommer få se dem så fort jag hinner. Träningen igår var riktigt hård och jag cyklade hem, så var rätt trött när jag väl kom in genom dörren. Idag däremot ska jg inte vara trött alls, för jag ska nämligen ha "halv åtta hos Hedda" med massa trevliga människor och efter det ska vi på Halloweenfest och jag ska vara en leopard (vet ni vad det bästa med det är? Jo att jag har en rosett med det mönstret). Just nu sitter jag hemma hos älskling och ska vara här ett tag, så puss på er och ha en fin fredag<3

Broccolibananpaprikaäppelbrödmums!

Tänkte bara säga att jag är tillbaka på ön och har väldigt mycket att göra. Bloggar nog mer ikväll, för tror jag ska cykla hem efter träningen. Veckan har varit fin och jag har umgåtts med mina älskade vänner och fina pojke<3
Dessutom har vi haft kärnämnen, så plugget är tyvärr tillbaka. Däremot har vi väldigt korta dagar, så det funkar ganska bra. Ikväll ska jag träna och sånt. Just nu sitter jag hemma hos Hedda, min söta skåning<3 Vi har just ätit mat, matvete med köttfärs, banan, paprika, ägg, tomat, broccoli, kryddor och till det åt vi äppelbröd med smör.



Puss<3

RSS 2.0