Brutala brudar på ICA MAXI

Sitter nu hos Maggie, har ätit pasta carbonara, handlat på ICA MAXI, fast det tog ju typ över en timme för oss att ta oss dit.. Vi insåg typ att vi gått för långt två kilometer för sent, duktigt! Sen handla vi typ i en till timme och konm ut med massa saker vi inte tänkt oss i fryspåsar utan handtag. Vi åt plmmon på vägen, som vi av en slump hittade i ett träd, helt obemannat? Efter det har vi skrattat åt en film vid namn Black Swan, inte när det ska vara komiskt, utan när hon dör tragiskt i slutet.. Frågan är, är vi lika sjuk som hon? En minut senare sitter vi på en bänk ute och skrattar brutalt åt diverse död och andra tragiska repliker. Nu är båda nöja med dagens fångst ( vi är ju trots allt bonnläppar från Norrland).

Malins födelsedag

På skolan förra året



Förra årets Noomaraton

Med dessa ord tager jag farväl till edert nöje.

PUSSSSSSSSSSSSSS SHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

Svar på fråga

Fråga:

Hej! Jag är en mycket nyfiken flicka från din hemstad Luleå som undrar en del eftersom att jag kommer att gå gymnasiet ner mot göteborgtrakten. Får man någo sorts av bidrag av skolan/kommunen? Hur är det med boende? Får man bo på internat? Eller, skulle du kunna berätta lite om din flytt och allt så att jag förstår? För det hade hjälpt mig jätte mycket!<3

Svar på diana frågor:
Ja man kan ansöka om ett inackorderingsbidrag om skolan du ska gå anses som en utbilning du inte kan få i Luleå, eller om det är en friskola, men då får du ersättning från CSN. Boende är olika från skola till skola, på den utbildningen jag går på måste vi fixa vårt boende på egen hand, medan vissa som du nämnde har internat eller liknande, där man bor tillsammans. Hur som helst tror jag det kommer gå bra, om det känns ensamt att bo själv kan du till exempel vara inneboende eller dela med någon.

Under mitt första år delade jag en lägenhet med en i min klass, jag hade aldrig tröffat henne tidigare eller ens pratat med henne i telefon. Vi konstaterade båda två att vi verkligen inte gillade dansbands musik och med det sagt flyttade vi ihop. Det var väldigt roligt att bo tillsammans med någon och vi blev väldigt tajta<3 Jag kan rekomendera att bo tillsammans  med någon första året, eftersom det kan bli lite ensamt att bo själv. Men det är samtidigt viktigt att du kan stå ut med människan om ni ska vara så tätt inpå varandra, men det vet man ju aldrig innan man testat, jag hade riktigt tur. Det som är viktigt att tänka på om du ska bo själv är att skaffa dig många vänner som blir som din familj, för alla behöver det, tro mig. Om du lyckas få nära vänner och rätt utbilning kommer allt gå lysande, det lovar jag.

Om du vill veta mer om hur du ska gå till väga med flytten och sånt, eller hur det känns med allt, så tycker jag du ska fortsätta läsa bloggen och skriv gärna fler frågor, så ska jag svara så gott jag kan. Jag kanske till och med vet vem du är och kan visa dig till någon att prata med.

Kram Emma<3

Teater

Godmorgon

En ny dag att utforska är på g, min förkylning har blivit lite bättre, skolfoto skall tas, produktionen går framåt och min klänning har rosetter på sig<3 Tänkte bara berätta lite om vår nya produktion "Nuet", det är vad den ska handla om, det som händer här och nu precis bland oss. Min karaktär heter Tilda, en envis och kaxig tjej med många hemligheter, det finns mycket som hon gömmer, bland annat sin talang för konst och en saknad av en mamma som plötsligt försvann. Så just nu håller vi på att utveckla våra karaktärer och binda dem samman. Igår skrev vi typ en "monolog" och improviserade fram möten. 

puss<3 

En underbar flicka<3

Dagen har spenderats med min fina Hedda<3 Vi har lagat makaroner med skinksås, pratat, skrattat, sett One tree hill och myst<3 Denna flicka är underbar!



Hon åkte för ett tag sen, så sen dess har jag bara städat lite, duschat och så. Imorgon är det skolfoto, känns ju skit roligt när man är torr i ansiktet och har en rödare näsa än vanligt, bara för att jag dragit på mig en dunder förkylning, inte nog med det ser jag bara risig och trött ut. Aja, det får bli som det blir.

Nu ska jag sova, puss<3

Fin helg

Min helg har varit fin, men jag har inte riktigt haft tid att skriva. I lördags blev det att handla en blomma till min lägenhet och på kvällen var Nora, Lollo, Elin, Johanna, Angelica och jag hos Elin och gjorde tacos. Det var super mysigt. Nästa dag blev det att kliva upp tidigt eftersom mamma och pappa skulle åka. Sen kunde jag typ inte somna om och insåg att jag dragit på mig en förkylning.. 

Trots förkylningen tog jag mig in till stan för att baka kladdkaka, se på Alice i underlandet, duscha och klippa Heddas hår. Det var en väldigt fin dag! Hihi jag som aldrig klippt hår förut, insåg att det var väldigt roligt. Framåt kvällen följde min pojke med mig hem för att steka majs och dricka te, mys.

Igår var jag ännu mer sjuk, men gick ändå till skolan. Hade foto A, vilket verkar bli kul och efter lunch var det sceniskt ledarska med Wolfi. Efter skolan gick jag hem till älskling, åt lite mat och vila, innan jag cyklade till träning. Ångest att inte kunna vara med på första träningen med min nya tränare och allt.. Fast kanske blir fler i veckan, hoppas jag piggnat till då. För idag mår jag bara sämre och mitt huvud sprängs snart, men ändå sitter jag på skolan nu och hoppas på att livet ska ge mig lite mindre smärta och att vädret ska sluta vara så dåligt. Som tur är sitter min fina pojke bredvid mig, vilket gör att allt känns mycket bättre<3

Puss<3

Ett år på Scen gymnasiet

Hallå!

Jag insåg igår att jag är förälskad i min skola, varför? Jo, det var nämligen så att jag skulle bjuda min fina klass på bullar igår och det blev några över, så smart som jag var tänkte jag att det var gott att äta dem nästa dag så jag satt in dem i mitt skåp. När jag väl slutat och och gått en bit inser jag att det är lördag dagen efter.. Nu kommer mina bullar vara torra på måndag ju! När jag är på A7 (den skolan jag läser karaktär på) vill jag typ inte ha helg, det är ju underbart att vara där. Skolan är underbart mysig, människorna fina, lärarna bra och undervisningen suverän, jag stormtrivs helt enkelt.

Nu kommer lite bilder från mitt fina år på skolan:





































































































































Ur olika vinklar

Makaroner och kanoner!

Har köpt en väldigt fin väska idag, vi hittade nämligen en loppis i ett hus på väg till matsalen, tänkte fota den och lite andra saker imorgon så kan ni få se.
Annars har jag haft två underbara lektioner, först i manus/dramaturgi och sen med att utforma en karaktär till vår nya föreställning som kommer handla om dagens samhälle ur olika synvinkar i en storstad.


Klassen i Göteborg, vi var på en kyrkogård och gjorde lite övningar.

När jag kom hem åt jag lasagne som mamma hade gjort, hon hade även bakat bullar och skorpor så nu har jag fullt med godsaker hemma. Sen har jag bara tagit det lugnt, suttit här, spelat kort, druckit te och ätit en munk med socker på, hihi<3

Bilderna nedan är på Maggie och jag när vi hitta ett par riktiga fynd under resan till Götet, stiligt värre<3




Nu ska jag snart sova, puss<3

Änglavakt

Änglar<3

Denna dag börjde med att jag fick veta att min vän Diana krockat med moppen och var på sjukhuset. Som tur var bröt hon bara ett nyckelben, hon hade verkligen änglavakt eftersom hon körde moppe och krocka med en bil. Så himla tur att hon inte gjorde mer illa sig, hon är världens finaste och sötaste. Dessutom är hon typ lika lång som mig och gillar gulliga saker. Tillsammans har vi skapat gruppen "Vi som når himlen", måste varit någon där som hjälpte henne idag, tack och lov för det<3 Diana jag vill bara säga att du är en otroligt fin människa och att jag inte vill vara utan dig, så krocka inte igen snälla du.




Man måste dö några gånger innan man kan leva..

Glömde att berätta om denna fina sak som kommer inträffa i höst<3

Det är nämligen så att om ungefär två veckor åker Diana, Malin och jag till Stockholm för att se Håkan Hellström, gå på grönan och ha allmänt mysigt. Även fast sommaren är slut så finns det trots allt mycket att se fram emot.




Fint<3

Hej hej skolan!

Japp då var man tillbaka på ön, till lägenheten som numera bara är bebodd av mig, till mina fina vänner, min pojke, basketen, teatern och ja massor av skoj. Igår var första dagen och det enda vi gjorde var typ upprop i aulan, kramas och skriva massa info på olika papper.


Bild från första dagarna med klassen förra året, lika galna som alltid

Efter skolan drog vi till A7 för att hälsa på de nya ettorna, dem blev livrädda och sprang, förutom några som stannade och prata lite. Jag är nog stor, stark och läskig ändå, hihi<3 Sen blev det att åka och handla på Ica maxi med mamma och pappa, där jag inhandlade en hel del mat och söta skolgrejer. Sen blev det mat och in till stan för att umgås med klassen, vilket var mysigt som vanligt. Efter det promenerade jag till min pojkes nya lägenhet och där spenderades natten, mys<3


Älskling och jag uppe på ett berg i Edsbyn

Nu sitter jag bara och tar det lugnt på skolan, efter lunch blir det produktions prat och sånt fint<3

Puss <3

fina saker som mat och shopping

Hej

Nu är jag på kryssning från Åland, igår var jag och shoppade i Stockholm och åt kebab. Det blev två par skor, ett par svarta kängor med klack och ett par svarta stövlar med klack. Det kommer bilder i veckan. Hihi jag är super nöjd med mina köp! Köpte även en svart skjorta med vita prickar och en röd kofta samt ett par blommiga hängslen. Just ja jag glömde att jag även köpte massa fina färgpennor i tusch.



När vi kom ombord på båten åt vi en buffé som bestod av bland annat rom, räkor, kyckling, kött, potatisgratäng, sås, glass och bakelser. Det var super gott, men man blev sådär överdrivet mätt, hihi. Idag åt vi frukost buffé och den innehöll lite annat, bland annat mackor av olika slag, bär, frukt, yoghurt och juicer.


Bild tagen från google

Nu sitter jag bara och tar det lugnt, vi är framme i stockholm om ungefär två timmar. När vi kommer i land, ska jag gå på stan och dricka Chai latte och om jag hittar blir det nog lite gulliga saker till skolan också.

¨
Bild tagen från google

Surr surr

Hejsan svejsan!

Haha två mycket roliga grejer som hänt här på denna tropiska ö är att jag fått beröm för både min spanska och engelska! Det roliga är att jag trodde jag glömt spanskan och det konstiga är att jag brukar vara dålig på engelska.. Kanske har dessa filmer, musik och böcker hjälpt mig lite? Aja, kul isåfall.



Annars är det underbart här! Idag har vi varit på en till marknad, denna gång köpte jag en underbar rosett plånbok, en klocka, nagellack och smycken<3 Efter shoppingen blev det att sola och bada i det fina vädret. Nu ska vi snart och äta trerätters middag, mums!



Idag när jag låg och sola surrade dessa irriterande flugor rund och satte sig titt som tätt, när jag tillslut samlat mina krafter för att slå en av dem, inser jag trumpet att det bara var en kaksmula.. Tydligen missade jag en bit av den goda kakan och lyckades få en dänga av mig själv på min stackars mage. Duktigt Emma..

Tropisk ö, bränna och fina saker<3

Hallå!

Nu sitter jag här i stekande Spanien och bara tänkte skriva lite för er vad jag gör här. För två dagar sen åkte vi på en tur till en gullig marknad i Puerto Mogan, där jag köpte lite små grejer och en väska. Vi stannade även och åt lite och tog ett dopp i havet. Vädret är så sjukt varmt här, jag måste bada typ var tionde minut för att inte börja koka..



En sak som är lite jobbig är att jag blivit beroende av One Tree Hill tack vare min fina vän Amanda<3 Det som egentligen är dåligt med det är att jag bara har tre avsnitt kvar på datorn, alltså det finns fem säsonger till, men jag har dem inte.



Samtidigt som jag inte vill åka här ifrån, längtar jag till både Luleå och Gotland, men Luleå får jag tyvärr inte se fören i höst<3 Däremot får jag snart träffa min kära klass som jag har saknat väldigt mycket i sommar! Jag får även börja spela basket igen och umgås med mina fina lagkamrater och inte nog med det jag får även spela teater igen. Så nu ska jag vara positiv, liksom jag är på en tropisk ö och kan bara äta gott och sola hela dagarna? Kan inte klaga allt för mycket, hihi.



Puss<3

Hola amigos!

Hola amigos!

Spanien leverar som alltid och solen steker mer än någonsin och jag badar hela tiden. Det slinker ner lite sötsaker då och då, men som tur är tog jag med dojorna. Fast jag måste väl erkänna att jag inte använt dem aktivt, hihi<3 Men jag har däremot gått långa promenader och simmat en del, nu försöker jag bara övertala mig själv att jag förtjänar alla dessa godsaker.. men det är ju trots allt semester!

För två dagar sen åkte pappa och jag till Las Palmas för att shoppa, eller ja det var väl mest jag som sprang in och ut ur butikerna.. Lyckades få med mig fyra stora påsar med kläder och sånt fint<3 Jag kan bara konstatera att det mesta hade med rosetter att göra, hihi<3 Blev bland annat två klänningar och två kjolar, jag älskar kläder!

Idag ska vi bara sola och bada<3

Bezo<3


RSS 2.0