På den här planeten vi bor på<3

Känner mig riktigt duktig, har bakat äppelpaj, diskat, dammsugit, renbäddat, vädrat, städat och duschat. Nu har jag tänt massor av ljus i väntan på att min pojke ska komma.









För det var du och jag mot världen

Idag är det fredag, vilket betyder mys!
Vi började redan efter lunch när Fannie hade med sig chokladbollar, mums. Annars blev Niklas (vår teaterlärare) rätt nöjd med vårat manus, lite små grejer som ska fixas bara, känns skönt. Ikväll kommer älskling till mig, vi har inte planerat så mycket än, men det blir nog mys på hög nivå om jag inte tror helt fel.



Ha en mysig dag<3

Hur saker och ting kan vara

Varför vaknar man klockan fyra minuter över sex på morgonen, när man faktiskt har tid att sova till sju? Jo för att en morgonpigg Mimmi känner för att smsa den tiden, haha nädå du är söt Mimmi<3 Men vad gör du uppe den här tiden?
Jag vet en  massa inlägg jag kan skriva, men jag vill veta vad ni vill läsa? Har funderat på att lägga ut bitar av manuset jag har skrivit och lite filmer och så? Annars kör jag på kläder eller lite tankar.


Jag innan skolavslutningen i sjuan

Jag vet att ni många gånger har sagt att ni vill läsa om hur jag har det här, om produktioner, vad jag gör och sånt. Fast grejen är att vissa dagar händer det inget speciellt, vad ska jag då dra upp? Alla tror kanske att det bara är en dans på roser att flytta hit, få en egen lägenhet och så, men det är det inte. Jag sitter till exempel barnvakt för att minsak hyran, som ändå går över det bidrag jag får från komunen. Det är inte bara att komma hem och slappa efter skolan, det finns alltid saker att göra. Tvätta, vika, hänga upp, dammsuga, vaska, diska, laga mat, göra läxor, renbädda, dammtorka, snygga till och ja tusen grejer till typ. Så om du känner igen dig att du kommer hem och känner att du bara vill lägga dig ned tills maten är klar och tänker, äh jag gör läxorna efter maten, vilket jag också brukade göra när jag bodde hemma, ja då förstår du att det inte funkar så för mig längre.


Bild från sjuan, innan skolavslutningen

Vissa dagar är hårdare än andra, vissa längtar man efter de som inte är här, vissa känns allt bara jobbigt, andra är hur roliga som helst och ja ibland är livet riktigt bra. Men tänk efter innan ni flyttar om ni verkligen kommer orka med allt? För att göra det krävs det att du börjar ta ansvar, du måste planera för att få vardagen att fungera. Eftersom jag tränar basket, måste jag oftast cykla till skolan de dagar jag har träningar eftersom bussarna inte går hem förens sent på kvällen. Hur mycket det än blåser och regnar är det bara att trampa på, för någon gång kommer du ju fram och då känns det värt det.


Förra vintern i Göteborg

Så är det  med allt, saker och ting kanske verkar nära, men om du verkligen ska lyckas måste du trampa på även när det är motvind och kallt.


I sommras


Mys med te och skorpor







Lite bilder från dagen, fotona är tagna av Diana.
Varför ska manus ta så lång tid att skriva? Håller just på att se Idol, inna de duschade jag efter att ha tränat basket och cyklat fem km hem. Så nu tar jag det bara lugnt och myser med te och hemmagjorda skorpor, mums.

Fina kläder från Lindex


199 :-

299 :-

149 :-


149 :-


299 :-


299 :-

Höstkläder<3

Hejsan

Dagen har varit både stressig, rolig och jobbig. Jobbig för att jag vet att manuset ska vara klart imorgon och att scenerna tar för lång tid att skriva, därför blir jag också stressad, men samtidigt är det kul. Idrotten var inställd vilket var skönt, men däremot funkade inte min och Dianas teori om att bränna bort de hambugare och godis vi åt lunchen...
Tur att jag har träning ikväll i alla fall. Nu sitter jag hemma hos min pojkvän, som fortfarande är på skolan och redigerar ljud till deras film. Har lite tråkigt sådär, men annars är det väl okej, förutom att jag tror att min eksem som brukar dyka upp när vintern närmar sig har börjat komma. Tur att man kan krypa in under mysiga tröjor och stora halsdukar under dessa tider.


Den här mysiga munkjackan köpte jag igår, tyvärr ser den inte lika snygg ut på bild som i verklighet.

Puss<3

Liten



En bild från när jag var liten

Följ mig

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2393614/teateremmaa?claim=zxt38yyvrq2">Följ min blogg med Bloglovin</a>


Ditt val


Du kan välja om du vill avända de bra stunderna i livet till att grubbla över de dåliga, eller så kan du njuta av dem och leva livet, för du vet aldrig vad som kommer hända dagen efter.

Kom liv, kom liv och slunga mig rätt in i smeten och se mina kliv...







Hittade fotona jag tog på denna sötnos förra året och var bara tvungen att lägga upp dem.

Idag har jag hunnit med att vakna upp bredvid min pojkvän, stressat till skolan i blåst, ätit gröt med sirap, käkat grillkorv med gotländsk vattenmos, köpt två nya tröjor, varit med Maggie, ätit lassange och skrivit manus. Rätt mycket va? Hihi, den här kvällen har jag tänkt spendera ensam, se på One tree hill, skriva mer manus, tända ljus, äta muffins och se idol. Kom just på att jag även måste diska och vika tvätt... Aja, men det får funka.


En stjärna lyser så klart<3

Hej

Dagen igår blev väldigt fin ändå<3 För träningen bestod av hård fys och kondition och efter det följde min pojke med mig hem. När vi cyklade så var det kolsvart förutom massor av stjärnor som lös på himlen, vi stannade ett tag och njöt av hur fin himlen kan vara, jag älskar dig<3


Foto från Käre president

Idag ska jag vara med Maggie och sen blir det träning igen, kommer nog bli roligt.

Puss<3

Och gråa dagar skyndar aldrig på...

Hejsan svejsan!

Rätt seg dag idag, just nu sitter jag i Heddas lägenhet, hon stack nyss till gymmet, men har inget att göra tills min träning börjar vid halv åtta. Innan hon åkte åt vi mat och myste, men nu har jag sjukt tråkigt. Har sett alla avsnitt av saker som finns på nätet som jag vill se och ja suck.
Mycket mer än så här lär det väl inte hända idag... Dessutom är min mobil typ as konstig och går knappt att ladda, så om jag inte svarar kan det vara därför.

Puss<3

Helt okej...

Hejsan

Är det någon som har något tips på sidor eller artiklar man ska kolla upp om man söker roller? Har nämligen suttit och letat och skrivit cv i massor, men när jag väl ska söka rollen kostar det typ 175 kr i månaden att vara med... Suck. Annars är det en fin måndag, jag har på mig min pojkes fina skjorta till ett par leggings, mina filmer från Foto A blev helt okej och ja det är första måndagen det inte har regnat på riktigt länge

Fin söndag med ostbricka och hallonsoda

Söndagen blev helt underbar<3



Istället för en vanlig söndag så blev det tjejkväll med monopol, singstar, ostbricka, pastarätt, godis, hallonsoda med mina fina vänner Hedda, Maggie, Diana och Mimmi<3 Kvällen blev otroliigt fin och mer än så behöver jag nog inte säga. Kommer bilder så fort jag laddat in på datorn och Mimmi skickat.

Puss<3

En hårig man i en husbil och match mot Blackeberg...

Gårdagen spenderades med division två laget i bland annat Spångahallen där vi mötte Blackeberg och vann med tjugoen poäng. Annars åkte vi runt i vår lilla minibuss, åt godis, mat och hade det trevligt. Vi satte även över sex timmar på färjan och såg en hårig man byta om i en husbil i väntan på att åka in på båten.  Jag var duktig och skrev klart mina två scener och en av dem blev manuset riktigt bra på dessutom.





Dagen var alltså bra och kvällen spenderades med älskling och en promenad med mina två fina vänner Hedda och Veronica.

Jag insåg just...

Hallå där!

Jag insåg just en massa saker:
Sun rice är en riktigt god choklad, billig och stor.
Att sova till tolv och slösa bort dagen, är helt okej.
Mjukost är det bästa pålägget jag vet, men kan typ inte fortsätta äta det för min laktos...
Det har blivit kallt ute.
Jag har en hel dag åt att bara göra vad som helst.
Inga läxor kvar att göra.
Min lägenhet är rätt städad.
Gröt med mjölk, är faktiskt gott.
Gainomax energy bar med hallonsmak är underbart god.
Mitt shoppingsinne, har inte försvunnit.
Jag är mer avslappnad nu än förut.
Ett djur skulle inte vara helt fel, speceillt inte en söt liten kanin eller valp.
Jag är nog sockerberoende, tyvärr.

Ja, det finns många fler saker som jag insett på senaste tiden, men orkar inte dra upp allt nu.

Fredagens alla äventyr

Idag är det fredag, vilket betyder fredagsmys<3

Övriga planer för dagen:
Äta gröt till frukost (har kommit på att det är gott att ha mjölk i, efter att ha vägrat att ha det i hela mitt liv).
Cykla till skolan.
Visa vår föreställningen för Jonna, som är en bildelev och som ska göra våran affisch.
Fortsätta gå igenom scener.
Skriva manus.
Packa till matchen imorgon (åker med färjan vid sju tiden, matchen spelas i Blackeberg).
Göra fruktsallad.
Mysa med älskling.
Äta bakadpotatis med skagenröra.
Se Idol.
Njuta av att det är helg<3

Ja, vad tycks? Jag tycker det låter ganska bra. Jag var så duktig igår, så min matsäck till matchen är redan klar, det blev en super god sallad, duktig Emma.


Bild från i sommar

Ord

Livet är kortare än du tror, en dag kommer du märka det och det är då tiden rinner som snabbast.


Lite nya väskor<3

I sommar och nu i hölst har jag köpt lite nya väskor, som jag tror jag glömt att visa för er.


Fram


Bak




Fuck my life, Lingonbacken

Produktion

Jag vet inte om jag tidigare nämnt vad vår nya teaterproduktion handlar om och ska heta. Om jag sagt namn tidigare, har det nu ändrats och innehållet har också blivit rätt annorlunda, så jag tänkte att jag skulle dra igenom det igen för er.



Föreställiningen ska heta, Fuck my life, Lingonbacken och handlar om att finna sig själv, dagens samhälle, droger, konst, att hamna med fel umgänge, ensamhet, att förlora någon som står en nära och vardagens komiska incidenter. Vi kommer bjuda på både glädje, komiska karaktärer, kenpiga personligheter, komplicerade förhållanden och på fruktansvärda misstag.



Diana, Anna och jag skriver manus till pjäsen och det är betydligt mycket mer jobb än man tror kan jag meddela er. Det tar typ en till två timmar att skriva en scen.. Imorgon har vi studiedag, så då ska jag skiva en rätt lång scen, men det går nog bra eftersom jag tycker att det är sjukt roligt att skriva.



Min karaktär heter Tilda och är en person som spelar social, glad och tuff, men egentligen är ensam och rädd. Hon stänger utanför de som betyder mest och lyssnar på de som hon egentligen inte trivs att vara med. Hon passar inte in i den kretsen, men önskar nog att hon gjorde det och väljer därför att leva så. En komplicerad karaktär som är rätt naiv, men egentligen riktigt snäll, bara det att allt blir så fel hela tiden. Därför slutar hon säga vad hon tycker och bara följer med strömmen. Det är en rätt stor utmaning för mig att spela Tilda, eftersom hon är ganska annorlunda mot vad jag är. Hon har även två helt olika sidor som hon visar i pjäsen och en hel del hon gömmer inom sig.


Söta saker

Hade inte haft något emot att få dessa söta saker




399 kr, Ellos


39 kr, H&M

http://www.hm.com/se/product/93968?article=93968-A

99 kr, H&M


Botten..

Vattnet är djupt, men inte så djupt att du inte klarar av att nå ytan igen , när du sjunkit ner till botten.


Oredigerat foto


Flyga


Du vet att du kan flyga, men du gör det inte för att du är så jäkla rädd för att falla.


Bilden är från husvagnssemestern i sommar, helt oredigerad.







Sötnosen

Jag såg att min kompis Amanda, laddat upp lite bilder på kaniner som hon fotat när hon var utomlands och då kom jag på denna söta kaninunge som jag var och hälsade på i Loftahammar i våras.







Ville inte släppa taget om den, hur söt som helst ju.


Några ord



Ibland måste du kanske sätta dig ner och låta allt runt om dig frysa till is för några sekunder, bara för att inse varför du vill resa dig igen.

Lite nytt i lägenheten

Här kommer lite bilder på vad jag handlade igår och på min fina toalettborste som jag köpte i Stockholm på Lagerhaus.




Söt form att baka kakor i


Min första egna toalettborste trodde jag nog inte skulle se ut såhär..


Världens skönaste och mjukaste filt


Mysigt

Fredagen spenderades med min älskling hemma hos mig, det blev chips med dipp, film och massa mys. Jag älskar dig<3


Bild från i sommras



Bild från i våras

Idag har vi bara tagit det lugnt, gjort mat, bakat muffins, cyklat till en lantbutik, fotat majsfält och sett Children of the corn 2 - The Final Sacrifice.



Nu ska jag sitta barnvakt, ha en mysig lördag<3

Fredagsmys med klassen

























Julklappar

Hihi jag vet att det verkligen inte är jul snart och att det är ganska knäppt att börja önska sig saker, men det finns ju så mycket fint.. 

Här är saker som jag gärna skulle vilja ha i julklapp:
Mysiga muggar
Fina burkar
Stora halsdukar
En stor rosa skärbräda

SKÄRBRÄDA ROSA
Lagerhaus

Ugnsform

UGNSFORM STENGODS MYLLA
Lagerhaus

BAKFORMAR FOLIE HJÄRTA RÖD 60 ST
Muffinsform - Lilla My, lila

Muffinsform - Snorkfröken, rosa



Diskborstar med roliga mönster



DISKBORSTE MYLLA
Färgglada köksspadar och sånt

Visp mini i silikon
Milq.se




Högmidje jeans
Söta klänningar och kjolar



Från Indiska

Brickor

BRICKA MYLLA
Lagerhaus

Vacker grythandske/lapp
Ny kalender
Saker med tryck av min hund Glory
En hundvalp eller något gulligt djur
Tjocksockar
Strumpbyxor
Lars Winnerbäck saker
Håkan Hellström eller Lars Winnerbäcks tygpåse, eller gärna båda

En fin sommardag

En sväng på häst, bilder från sommaren





















Jag älskar dig Sofia och jag hoppas att du vet det<3


De blommer upp av ingens frö, som slask av snö..

Här kommer lite foton jag tagit på blommor


















En dag som alla andra dagar..

Hallå

Dagen har varit som alla andra typ, ingenting speciellt har hänt. Nu ska jag sitta barnvakt, men skriver ett inlägg sen.

Puss<3


Ja, det här var då jag för två/tre år sedan..

För kärlekens skull

Dessa fina par har jag umgåtts med i helgen<3



















Spralligt

För någon dag sen skrev jag att jag skulle börja fota när jag är i skolan, nu kommer det lite bilder från i fredags



















Ett enkelt misstag

Nu tänkte jag visa er första filmen vi gjorde här på Gotland, välj den filmen som ligger längst till höger om ni vill se den versionen jag är med i.

http://vimeo.com/23030617
 


Electro pop, hela stockholm..

Var bara tvungen



Lådkameror

Oj var många fler som läste min blogg igår, vad kul!
Just nu sitter jag på skolan och det regnar ute, vilket är ganska trist..  Har haft Foto A idag och vi fotade med lådkameror, eftersom vädret var så dåligt var det svårt att fota ute, men jag fick ändå några fina bilder som jag framkallade i fotolabbet.


Vi hade inte fullt lika snygga kameror som denna

Nu ska jag ha sceniskledarskap och sen drar det hem för att tagga till träningen ikväll

Håkan Hellström

Håkan Hellström - Foto Emma Öhman


















Att bo ensam

Jag fick en fråga här om dagen angående om det var jobbigt att bo ensam, tänkte nu försöka svara den som undrade.

Svar: Det är helt olika dag för dag, ibland är det hur enkelt som helst och mysigt och vissa dagar vill du bara stanna i sängen och lämna alla måsten. Det är inte enkelt att bo ensam och ibland är det hemskt jobbigt, ibland vill jag bara åka hem och strunta i allt. Men när dessa stunder kommer och allt känns jobbigt, det är då det är tur att man har folk som bryr sig. Ibland hjälper det inte och du kan sitta där en hel kväll och bara gråta, ibland vet du inte riktigt varför och ibland är det små saker som får det att brista. När du bor själv är du så sårbar, du har ingen som är där när du kommer hem, ingen som undrar hur det har varit eller gör saker åt dig, du måste klara allt själv!
Så om jag skulle säga att det är lätt att bo ensam skulle jag ljuga. Fast de jobbiga dagarna är ju de dagar som får de andra att verka så bra och som får dig att faktiskt tänka efter varför du gör detta? Varför du inte gör det enkelt för dig och gör som alla andra, varför du går din egen väg. Utan mina fina vänner och min underbara pojkvän skulle jag aldrig klara det, dem betyder så sjukt mycket för mig och gör vardagen lättare och roligare. Men en sak måste du inse, det är inte dem som ska klara av att gå vidare med livet eller testa nya saker, det är du! När du gör som jag och flyttar till en ö som du inte känner en enda människa på, då måste du vara stark, du måste tro på dig själv, för om inte du gör det, då spelar det ingen roll hur många andra som faktiskt tror på dig. Det är bara du som bestämmer din framtid och hur du vill leva, de som är nära finns där för dig vart du än väljer att ta vägen.
Så våga vara den du är, tro på dig själv och gå din egen väg. Det är inte lätt, men om du aldrig vågar göra det som är svårt kommer du aldrig upptäcka livets bästa stunder.

Dumle, Håkan, grodan och förvirrade tjejer

Stockholm i mitt hjärta<3

Sitter nu hemma hos Malin i myskläder och tänkte skriva lite om helgen.
Fredag- Dagen började med att jag vaknade upp bredvid min älskling och vi cyklade till skolan, jag gick i skolan till lunch och sen cyklade jag till båten. Båtresan spenderades med Mimmi och hennes pojkvän och vi hade det super mysigt. Vi såg på filmen "Hur många lingon finns det i världen", eller ja det var mest Mimmi och jag som såg och typ höll på att börja stört gråta.. Den är ju så fin! Vi spelade även kort och sånt roligt och socialt. Så dagen började riktigt bra, inte blev det sämre precis när vi fick gratis båtbuss eftersom personalen fått för sig att alla ungdomar åker gratis. Vi klagade inte precis!


Mimmi taggar

När vi väl kommit in till stan och träffat Malin och Diana trängde vi ihop oss med alla andra galna Håkan fans på pendeln till Grönan, inte nog med att det var trång, utan smart som jag är hade jag köpt med mig en kebab på vägen som jag kladdade i mig. Sen blev det yttligare en timme i kö för att komma in. Väl inne var all resande, trängsel och köande borta med vinden, alla var super pepp och Mimmi och jag tryckte in oss i smeten av människor för att hamna nästan längst fram. Ibland är det bra att vara kort! Varför då kan ni då undra? Jo, därför folk tycker synd om dig att du står så långt bak och ger plats för dig så du kan se, hihi. Nästan längst fram stod alltså Mimmi och jag skrikandes och lyckliga!



Håkan är en så otroligt bra live artist, det var så häftigt. På väg ut drar jag och Diana en påse i ett av lotterierna och får oss en fin Håkan groda som vi ska ha delad vårdnad om. Som om dagen inte var nog bra hittar jag en mega dumle vid bussen som några glömt eller lämnat! Jag som aldrig någonsin vinner? Lycka kallas det<3
Efter det träffade vi lite folk och sen blev det att sova.



Lördag- Vaknar, äter dumle till frukost, vädret är underbart varmt för att vara september och bussen tar oss mot storstaden Stockholm. Under dagen har Diana och jag hunnit med både hambugare, Chai latte, shopping och att virra bort oss, dagen har alltså varit fantastisk. Vi hittade tillslut till Gallerian, men inser då att allt har stängt.. men vi hittade ju, så vi var väldigt nöjda med oss själva. Det kommer ett inlägg sen med det jag köpte.




Nu sitter jag hemma hos Malin, har just duschat och ska snart dricka te, mys.


Kokosnötter och chokladbollar

Dagen har innehållit chokladbollssmet, spagetti med köttfärssås, skratt, Hedda, Veronica och basket. En fin kombination med mina älskade vänner<3 Tyvärr vann vi inte matchen, men det var ju mot ladies som spelar i elitserien, så hade inte riktigt förväntat mig det heller. Som traditon kom mina underbara vänner Veronica och Hedda dit och kolla, de hade med sig en kokosnöt och en kiwi till mig, hihi<3 Ni är så söta!


Bilden är från vårat julmys i vintras, Veronica och jag


Jag och min älskade Hedda

Imorgon åker jag till Stockholm med Mimmi för att sedan möta upp Diana och Malin inne i stan, där vandringen kommer fortsätta mot grönan och älskade Håkan Hellström<3 Kommer nog bli en riktigt fin helg.

Vad tycker ni?

Eftersom det verkas uppskattas att jag skriver och visar bilder från min lägenhet, tänkte jag någon dag ta lite fler bilder och visa även hur det ser ut utifrån. Är det en bra idé? Jag har även planer på att ta kort på skolan så ni får se vart jag håller hus hela dagarna.


För er som inte sett den, här är reklamfilmen jag är statist i

Så framöver kommer bloggen handla mycket om teater och sånt. Nog för att jag skrivit mycket om det tidigare, men nu ska det bli mer. Bloggen ska helt inrikta sig på foto, mitt liv här, skola, musik och filmer. Om det är något speciellt ni vill läsa mer om så är det bara att skriva det så kan jag kanske klämma fram några rader om det.

Min lägenhet

Min lägenhet


Min fina fotovägg<3


Min fina hängare och de söta rosetter som jag prytt en av mina väggar med


Tavlan jag fick av min älskade Sofia och en lysande blomma + mina söta parfymer




Kärleks hörnan; Lasse, min finaste tavla som jag fått av Sofia och massa favoriter som ligger nära mitt hjärta


Från de jag älskar


Hyllan i mitt kök


I ett av mina fönster hittar man lite gröna ljuslyktor<3


Min soffa


I ett annat fönster kan man hitta en ram och lite annat smått och gott


Mitt lilla bord som står under den nya tven som fanns när jag dök upp efter sommaren



Fönstret i mitt sovrum och min mysiga morgonrock, tillsammans med mina söta väskor och nallar












Mitt lilla skrivbord

Här var min lägenhet i mindre skala, jag har en toalett som ni inte sett, ett till sovrum och ett kök, men visar kanske mer en annan dag.



Nytt på bloggen

Hejsan hejsan

Som ni säkert ser är min header omgjord, jag och Maggie satt och pyssla med det igår och är faktiskt rätt nöjd. Ska fixa till lite mer sen, men just nu känner jag för att fokusera på annat. Till exempel har min basket börjat igen, vi är mitt uppe i en produktion till en ny föreställning i skolan och på fredag ska jag och se Håkan i Stockholm med massa fint folk<3





Idag blir det träning och mer vet jag inte.

Puss<3

Noomaraton

Dagen och natten bjuder på filminspelning och klippning inne, ute och ja vart som helst, det är Noomaraton på g!
Just nu har vi spelat in allting och ska börja klippa, datorerna krånglar lite, men problemet är för hoppningsvis löst snart. Annars kan jag berätta för er vad Noomaraton är.



Noomaraton är en filmtävling på 24 timmar, där vem som helst kan delta!
Filmen ska bli fem minuter lång och innehålla lite olika kriterier. I år är kriterierna:
Tema: Signalfel
Platser: Kiosk, gömställe, pakethållare
Föremål: Bakelse, tangentbord, anslagstavla

När man är färdig lämnar man in materialet som sedan visas upp tillsammans med de andra filmerna. Utifrån förutsättningarna och klassen väljer juryn och publiken ut två stycken lag på fyra personer vardera som får åka och tävla i Stockholm.

Haha så låt kampen börja<3

Fredagsmys

Nu är det fredagsmys, om det så är det sista jag gör..



Gårdagen spenderades med Malin, Maggie och Diana hemma hos Malin, det var mysigt och vi åt kebab<3

Idag är det fredag och vi har ätit tårta för att Joel har fyllt år, nu ska jag snart hem ett tag och sen blir det nog stan igen.

Puss<3


RSS 2.0