Jag är högt över molnen...

Hallå!

Här sitter jag och känner att jag håller på att koka ihjäl. Det är sjukt varmt ute och vi hade såklart frilufsdag idag, så jag har cyklat två och en halv mil, gått någon runda bland brännässlor, gått på olika stationer, spelat strandspel och solat med mina fina vänner<3 Har fått shorts bränna, känner mig stolt! Fast har nog brännt mig lite också för jag är helt varm. Nu sitter jag hemma i min säng och bara njuter av att vara lite ledig. Ska snart börja plugga och ikväll tittar nog älskling förbi, det blir mys<3


Veronica


Diana






Jag och älskling


Veronica


Maggie

Alla bilder är tagna av mig, förutom den på mig, som är tagen av Maggie med min kamera. Fotona är inte tagna idag utan förra helgen, när vi hade grillkväll<3


Sol, vind och vatten...

Hejsan svejsan!
Nu sitter jag hemma hos älskling, jag har just varit och tränat och det var sjukt skönt. Älskar känslan när man har tränat och är duschad och går ut i solen. Snart ska vi åka med bussen hem till mig för att sova där. Hedda ska vara borta enda till fredag, för hon ska fira hennes systers student, kommer sakna henne<3
Imorgon ska vi ha frilufsdag och cykla. Det kommer bli skönt bara det inte blåser så sjukt mycket som det alltid gör här! Nu ska vi springa till bussen, sovgott.

Västervik

Hej

Anledningen till att jag inte skrivit på ett tag är för att jag är i underbara Loftahammar som ligger nära Västervik. Kom hit sent i fredags och sen dess har det varit underbart! På fredagen åt vi god mat, myste i soffan till mina egna filmer och bara tog det lugnt. I lördags hann vi med både en lång promenad till några affärer, en av dem var helt gullig och hade massa fina saker, där jag köpte lite godis och fick ett par ur gulliga jordgubbs örhängen av min fina tremänning Pontus. Jag, Johanna och mina tremänningar Pontus och Nellie gick även och kollade på kaninungar, de var så söta. Gud vad jag saknar min lilla Sotis, det gör ont i hjärtat när jag tänker på att jag inte kommer få känna hans lena päls mellan mina fingrar och inte får se in i hans mörka snälla ögon igen<3 Han kommer alltid finnas i mitt hjärta!

Sen blev det att äta grillad hamburgare, korv och pommes och de som känner mig vet att pommes är liksom så jag. När vi ätit åkte jag, Pontus och hans vänner Jesper, Johan och Linus ut till ett litet landställe där vi skulle på 20-års fest. Kvällen var väldigt rolig och jag lärde känna många nya trevliga människor. Vid tre kom vi hem och gick och la oss, så idag gick jag först upp vid elva, vilket är väldigt sent för Emma.

Idag har vi bara tagit det lugnt, vi ska äta grillat och potatisgratäng, MUMS! Sen så ska vi bara umgås och ha det mysigt<3 Jag älskar mina fina släktingar<3

Mina älsklingar



Dessa underbara skor från Nelly har jag fått i tidig födelsedagspresent av mamma<3 Däremot är jag rätt sur över att jag måste skicka tillbaka dem och få ett par nya eftersom sulan var lite sönder på ena skon.. Fast vem kan inte vänta lite extra på att få gå runt med dessa snyggingar på fötterna?<3 Jag är kär!

Lite saker jag pysslat med på bilden


Rihanna, gjord av kladdkritor av fyra närliggande nyanser av lila och rosa.


Mask


Varför kollar alla konstigt när jag kommer in med en kompass och en karta i skolcafét?

Hallå!

Nu sitter jag på A7 för att spendera tiden på lite läxor innan basketavslutningens start klockan 17.00 i A7-hallen. Som ni ser så går det inte så bra... Var nyss och såg Joannas och Lizas slutprojekt och de är bland det bästa jag har sett! Båda två berättar om egna historier som de skrivit själva och gör det med sådan inlevelse, ja oj shit vad duktiga dem är.
Annars har vi haft orgentering idag på idrotten vilket resulterade i att mina ben är såriga, jag kom försent i mål och att jag inte hann duscha innan nästa lektion så att jag fick göra det på lunchen. Eftersom jag nämligen var i princip längst bort på kartan tänkte jag att det var lika bra att göra de stämplar som fanns där, tyvärr så var det massa grenar och sånt ivägen och det tog en väldans tid att få dessa två kontroller. När jag väl kommer fram inser jag att dem andra inte gjorde alla, utan bara några stycken och har gått för länge sen. Då frågar jag mig själv? Emma vad tusan håller du på med, medans jag halvspringer med en kompass,karta och stämpelpapper rakt in i cafét där alla tror att jag totalt har virrat bort mig! Väl där möter jag mina vänner och vi går upp för att ha matte. Ja, men vad trevligt att vi skulle få tillbaka nationella! Eller? Hm. där sitter jag med idrottskläder och läser igenom mitt prov, kunde varit bättre, kunde varit sämre också så det funkar väl antar jag.

 
Tagen från klubbens hemsida.

När vi lyssnat klart på genomgångarna, blir det lunch och jag får äntligen duscha och byta om. Inne i matsalen sker en till "bara Emma lyckas med" för när jag ska gå och hämta mer mat kommer en tjej och hon stöter till sin bricka i mig och all hennes mat flyger ner på golvet och på mina ben! Ja där står jag och halvt dör, medan alla tror att det är jag som putta till henne. Tur att jag har basket ikväll så jag får ränsa alla mina tankar om kungar, krig, reformationer, Shakespeare, drama, potatisbullar som de kallar burgare och från den kalla ligonsylten. Ja en helt vanlig dag på Gotland för en helt onormal tjej vid namn Emma som är egentligen är ett alldeles vanligt namn. En tjej som bor i ett typiskt svenskt rött hus med vita kuntar, som åker på husvagnssemester på somrarna, som har brunt hår och bruna ögon, men som egentligen är en galen teatertjej som älskar söta saker och fina rosetter, som springer runt i kjolar oavsett väder och som älskar basket fast hon då och då springer in i stora försvarare som är minst 50 cm längre och då flyger flera meter bort. Ja det är jag, tro vad ni vill, men ni som känner mig kan intyga att med mig i närheten kan vad som helst hända.

Mys helg

Hej

Eftersom att jag inte har skrivit om helgen så tänker jag göra det nu, fast det är tisdag.
I fredags hade jag och älskling månadsdag, han bjöd ut mig till en restaurang som heter bistrobaren borgen, där vi åt pizza, jag åt en med skinka, ost och ananas, den var super mumsig. Efter det gick vi en promenad till Nordagravar där vi mötte lite folk som vi stog och snacka med ett tag. Sen fortsatte vi våran promenad längst vattnet och såg på solnedgången, vi satte oss även ner ett tag på en bänk och myste. Efter det gick vi hem till pojken min för att se på Svampbob filmen och äta godis och chips. Kan det bli mysigare? Jag har världens finaste pojke<3

Bilderna som kommer, är tagna i lördags.






På lördagen var ja tvungen att kliva upp tidigt för skulle till Domkyrkan för att spela bitar av våran pjäs "Käre President", den jag har skrivit om tidigare. Det blev att uppvärma lite, sminka sig, byta om och locka folk som var köpgalna nere på loppisen för att stanna upp och se lite avkopplande underhållning. Vi sålde även vår pjäs på dvd och alla pengar vi fick in gick till aids och hiv drabbade. Efter första föreställningen gick vi ner till loppisen och fynda lite, jag hitta en jätte fin röd klänning med vita prickar, en mörk turkos kofta och en vit och svart mönstrad tröja. Vi fika lite också och sen tagga vi om inför nästa föreställning som vi körde där nere bland loppisen på en liten scen. Det var roligt att få spela teater igen, men lite trist att det var så mycket ljud omkring och att vår scenografi och ljus som vi haft tidigare inte användes. När vi spelat klart fick vi tårta av vår teaterlärare Niklas och sen begav jag mig till älskling en liten stund. Sen gick jag till stan och köpte ett par svart korta underskjorts med spets, på cubus och efter det vandrade jag vidare till Coop för att köpa lite grillad kyckling och potatissallad som jag sen åt i solen. Efter ett tag kom Maggie och Hedda och vi drog ner till Almedalen där det var massa folk. Vi satt där åt kakor, mat, godis och myste i solen. Framåt kvällen åkte jag hem en sväng och packa lite grejer som jag behövde och sen tillbaka för att umgås lite och sova hos sötnosen<3










Denna söta klänning och spets underskjorts köpte jag.

Söndag helgens sista sovmorgon och återigen skulle jag upp tidigt! Denna gång för inspelning av treornas slutprojekt. Min roll var ett sagoväsen som trollband killar och fick dem på fall. Det var roligt att få spela lite annorlunda än jag brukar och jag fick ha på mig en massa smink, grenar i håret, flätor och en vit klänning med tyllkjol med ett bälte till. Filmen ska visas på bio här i Visby den 1 juni. Mellan inspelningarna hann jag med ett basketpass med inte mindre än Micke baskettränaren för ungdomaslandslaget och för Basketgymnasiet i Luleå. Han kände igen mig och var rätt förvånad över att jag befann mig på Gotland. Träningen var sjukt kul, men det märktes att man varit ifrån Marias pass ett tag. Sen blev det att laga mat med Mangis och efter det tillbaka till inspelningen.


Så såg jag ut, bilden är tagen med mobilen så inte så bra kvalla.



Dramatik

Hejsan!

Anledningen till att jag inte skrivit är att det har varit saker att göra hela tiden och egentligen har jag det nu också, men tar en paus och skriver lite.



Ja veckan som varit har bestått av träningar, kompisar, skola, mys och ja lite allt möjligt! Idag har jag sett tvåornas novellfilmer som var sjukt bra. Annars har jag haft engelska och svenska, fast sitter hemma nu och jobbar med svenskan istället för att göra det i skolan. Hade även betygsprat med Wolfi om betygen i Scenisk gestaltning A och Röst och rörelse och jag är så lycklig, hihi.



Annars ska jag plugga idag tills klockan slår halv sju, då blir det filminspelning. Jag ska vara med i en av treornas filmer och ska spela en älva av något slag, om jag fattat rätt. Ni får höra mer när jag har varit där. Ska dit och bli sminkad och få veta mer om manuset och sen blir det inspelning idag och imorgon.

På fredag ska vi även ha genrep på vår pjäs Käre president som vi nu gjort om till en kortare variant till förmån att samla in pengar till de människor som lider av hiv/aids. Så på lördag ska vi ha två föreställningar och det kommer bli grymt kul. Vi har i princip samma roller som vi hade på den normla versionen, fast alla scener är dock inte med nu. I den här kortare pjäsen ska jag spela min roll som aids drabbad mamma som kommer bestå av fyra scener och som kommer vara de centrala scenerna i dessa två korta uppsättningar. Så det ska blir kul! Om vädret blir bra ska vi även ha grillkväll med klassen efetråt, så jag hoppas på sol, mys och dramatik med mina fina vänner denna helg.

Här är en länk till GT där ni kan läsa en liten text om föreställningen, som någon fin människa har skickat in<3
http://www.helagotland.se/noje/default.aspx?articleid=6838611

























Grill med grillkol den här gången!

Tjugosex grader i solen igår, grillkväll och mys hemma hos samborna här i Vibble<3 Jag, Hedda, Maggie och Fannie grillade kött, kyckling, paprika, åt potatisgratäng, beasås, drack sockerdricka och åt våfflor. Dessutom spelade vi rita och gissa som blev en jämn fight mellan paren. Under tiden såg vi på melodifestivalen som inte bjöd på så bra musik, men vi var enormt insatta i röstningen och ett på natten satt vi och skrek. Haha ja grattis till Sverige då!

















Här var lite bilder från kvällen tagna av mig, förutom bilden på mig som Maggie tagit med min kamera.














Dessa bilder som är under texten där de står att jag har fotat är tagna av Fannie med hennes kamera, www.lillajagfotar.blogg.se

Idag har vi ätit vofflor till frukost och bara tagit det lugnt, nu ska jag plugga historia för har prov imorgon, suck suck suck.

Fredag den trettonde, fast hoppas på mys

 Nu blir det en fin fredag med mina tjejer, vi ska se på film på a7 och det kommer bli massa mys<3

Mycket väsen för ingenting

Hej och hå livet rullar på!

Ja hej mina kära läsare, det blev inte att skriva igår aja det hände lite kul saker i allafall. Till exempel var jag och min vän Malin och såg på högskolans produktion "Mycket väsen för ingenting" det var en musikal och en lite spexad Shakespeare pjäs och den var helt underbar. Vi satt där och nästan skratta i ett åt komiken och de fina låtarna som verkligen var uppskattades. Vi var dessutom inte bara där för att titta, (som jag nämnde tidigare ska håller vi ju på med ett projekt på skolan), så innan föreställningen intervjuvade jag fyra stycken och tog lite bilder och det var ju inte dåligt att få gå in gratis. Det jobbiga var att jag var tvungen att cykla hem för den sista bussen hade redan gått för kvällen, men det var de värt!

Idag har jag haft skola, idrott, matte, lunch, klasstråd och sen jag gick hem för har så sjukt ont i magen. Ja resten av dagen har jag varit hemma haft en värmepåse på magen och sovit. Vakna typ vid halv sju.. Åh jag önskar att ju kunnat vara med på filminspelningen som var idag, men kände mig inte kry för det. Missa även basket träning, toppen! Ja en hel dag förstörd och jag är sjukt sur nu. Det enda roliga med idag var att jag hade kjol på mig och frös inte alls och att jag hade en väldigt fin dröm att jag hitta massa skor. Tyvärr insåg jag nyss att jag bara drömt det, då blev det genast inte lika kul.

Flyg som en fågel











Lite bilder på fina fåglar jag fotade när jag och mina älskade tjejer Sofia och Hedda var vid hamnen<3


Grilla utan grillkol!

Sol och varmt!

Ja dagen till ära har jag burit mina älskade högmidje jeansshorts och ett axellös linne, ings leggings eller kofta här inte och sandalerna på. Gud vad jag älskar sommaren.


Inte så bra bild, men det var dessa fina jag använde idag, men däremot inte tröjan och legginsen.

Planerna för igår ändrades rejält, älskling följde med mig hem direkt på morgonen och vi köpte med oss hallonsorbe och sen bakade jag en kladdkaka. Så jag, mina fina sambo Hedda och min pojke satt ute i solen och åt senare på dagen. Vi gjorde även klyftpotatis, sås och stekte kött. Vi skulle egentligen grilla, men smart som jag är tänkte jag inte på att man behövde grillkol och tändvätska, så det blev pannan. Det blev en mysig dag med mina söta, vi tog det bara lugnt, umgicks lite och kolla på Svampbob.






Fick även det här av min älskling<3


Min helg

Ja då var jag seg på att blogga igen, känns som jag skriver det här i varje inlägg..
Det har ju faktiskt varit helg och det finns mycket annat som kan vara roligt att hitta på då. Min helg har varit väldigt fin. I fredags hade jag film inspelning, denna gång var skådespelar paret Anders Ekborg och Lia Boysen med. Det är samma film jag skrev om tidigare, alltså "Min stora dag". Vädret var underbart skönt och i pauserna satt jag bara och tog det lugnt i solen, träffade även två i laget där, Emma och Linnea.
Efter inspelningen gick jag hem till min pojke där även Kattis var. Hon fixade mitt hår och sminkade mig, belv super fint. Hon är verkligen duktig på att styla. Efter det umgicks vi med lite folk från klassen och gick en sväng till 57 års festen som Zaphira, Frida och Jennie hade tillsammans.
Lördagen blev en lugn dag, vaknade upp brevid älskling vid halv åtta, båda var rätt pigga, men vi låg kvar och drog oss och myste ett tag. Sen kom Johanna förbi en stund och när hon gick så drog vi ut på en promenad. Det var sjukt mysigt, vi gick längst vattnet, solen sken och vi stannade och tog några pauser på vägen bland annat i lusthuset i den botaniska trädgården. De blider ni ser har jag tyvärr inte tagit själv eftersom min kamera var hemma och mobilen var nästan död. När vi kom tillbaka gick vi till Max och handla mat, sen såg vi Swampbob och mat och dela på en lyxshake jorbgubb. Vi såg även en väldigt bra film The Happening som var rätt mysko fast rätt bra.
Nu ligger älskling och sover och jag ska ta bussen hem om ett tag för att ta tag i mina läxor, suck. Sen blir det nog att mysa lite med sambon och äta något gott.

Blogg ändringar

Hallå, här ligger jag och slöar mig i min sjukt sköna säng som skriker efter att jag bara ska ta det lugnt, medan böckerna gnäller över att jag ska plugga. Tur att jag bara hör sängen som jag faktiskt trivs att umgås med. Hade utvecklings prat idag med Wolfi och Andreas och det gick väl bra. Annars har jag spelat en monolog ur Hamlet, sett Shakespare in love och pratat om boken vi läst på svenskan.

Känns som om jag skriver väldigt mycket om film och teater just nu, men det är kanske de min blogg kommer handla mycket om framöver. Liksom det finns ju massa folk som skriver om annat, så kanske vore det intressant om jag skrev mer om mina filminspelningar, scenskola och livet som fattig student på Gotland. Eller ja fattig student har jag nog skrivit om en del, men ska försöka dela med mig av mina erfarenheter och jobb framöver. Har även sökt till en "novellfilm" som ska spelas in nästa vecka tror jag.. Men vi får se hur det blir om jag kommer ha tid och om det finns roller kvar. Annars är jag med som ni redan läst i en reklamfilm till "Min stora dag" som börjar gå på tv i juni. Under maj ska vi även spela upp delar av våran föreställning Käre president under en helg som kommer handla om aids. Innan sommaren ska jag även spela delar ur Hamlet och annat skoj kommer säkert dyka upp. Så håll utkik och skriv gärna vad ni vill läsa om.



Om ni inte läst artikeln eller hört radio inslaget om våran pjäsen Käre president, kan ni göra det här

http://www.helagotland.se/noje/default.aspx?articleid=6713321

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2237&artikel=4407028

Jihoooooooooooooo!

Godmorgon!

Fatta känslan när du du ställt alarm för att i sista minuten göra läxan och inser att du bara har en fråga kvar och inte alls mycket som du trodde, det är ta mig tusan lycka det! Nu ska jag snart ha teater och jobba med Hamlet, underbart. Sen blir det engelska eller prata om boken jag läst på svenskan "Innan jag dör". Den var bra, men tyvärr inte så fantastisk som jag förväntade mig, fast nog är jag glad att jag läste den.

 

Har inte jag träning?

Idag har jag haft nationella i engelska, det gick nog inge vidare om jag tänker på alla stavfel jag gjorde.. Suck
I allafall så fick vi veta på klassrådet vad vi skulle syssla med framöver på engelskan och svenskan och det låter sjukt roligt! Vi ska nämligen göra tre olika web tidningar och ett radioprogram där vi ska ha intervjuer, repotage, ja allt möjligt som handlar om teater, film och musik. Ibland förvånas man över lärarnas fantasi.

Efter skolan satt jag kvar och jobba matte ett tag, sen blev det stan en sväng innan jag gick till min pojke för att mysa lite innan min träning som alltid brukar vara klockan 18-19.30 på onsdagar. Ja väl där inser jag att det är bara jag där och 93 killarna så blir att spela hela tiden med dem istället. Blev riktigt kul faktiskt och väldigt hård träning. Efter det cykla jag tillbaka till älsklingen min och drack lite hallonsoda, åt snacks och bara tog det lugnt innan min buss gick hem kvart i tio.


Film

Ja då var jag verkligen efter igen..
Men det blir så när man har mycket med skolan, tränar och är på filminspelningar. I tisdags var jag och Maggie på en filminspelning till en reklam film om hur sjuka barn som får förverkligar sina drömmar. Den kommer gå på tv om ett tag, så håll utkik! Jag var däremot bara statist, men lite coolt var det att träffa och prata med Eva Röse som har huvudrollerna i María Wern filmer och som ni säkert sett i flera andra filmer. Nu har jag mött henne och spelat i samma film och jag som alltid tyckt hon var så bra! Så sjukt kul att jag fått chansen att träffa henne och spela i samma film. Vi ska även spela in på fredag.



 

Finns i tidningen

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6806814

RSS 2.0