Spegel spegel på väggen där

Hejsan, helgen har rusat iväg och så konstigt är väl inte det när jag har haft besök av min fina Astrid. Hon kom i fredags och dagen spenderades i vårat indiskt influerade vardagsrum, med en kanna te och min hemmagjorda chokladbollstårta. Sen lagade vi mammas fantastiska kycklinggryta med ris och till det serverade vi en mozzarella sallad i min gröna kosta boda mine skål.
 
Lördagen började med en power walk i skogen med Dotson, sen åt vi frukost och såg på film, innan vi tog bussen till Marieberg och gick runt i affärer, åt fajitas på Pacos och hämtade en silvrig spegel som jag hade reserverat på Jysk. Äventyret fortsatte med att få med sig den på bussen, då den var två centimeter längre än mig. Medans vi väntade på bussen åt vi wienerbröd och sen fortsatte vi vårt äventyr hem. Vi lyckades få hem den hel och det firade vi med att dricka årets första julmust i vinglas och såg två fina filmer tills sent in på natten.
 
Söndagen spenderades mest inomhus, förutom en långpromenad med Dotson, vi såg en jättebra film som heter 42 som handlade om rasism och fascinerades över hur mycket en film kan beröra och frågade oss hur hemska människor och världen ibland kan vara. Dagen fortsatte med mat fascination i form av mina hembakta vaniljbullar, hemmagjorda hårdbrödspizzor och ännu en middag på Pacos. Sen var Astrid tvungen att fortsäta sin resa hem till Skåne.  
 
Vi tog bara bilder med mobilen, så kommer lite osammanhängande bilder nu, istället för inga alls.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finsittningen

Hejsan, tänkte passa på att visa er lite bilder från Musikhögskolans finsittning som jag var på för några veckor sedan. Alla tjejer som ville och skulle på finsittningen gick hem till Sandra och åt lite mellis, drack lite fördrinkar och hade det trevligt. Sen fixade vi oss och gick till Kårhuset där finsittningen höll till. När vi kom dit fick vi en fördrink och minglade runt ett tag innan det var dags för middag. Till middag bjöds kallrätters buffé och sen var det lite lekar. En lek gick ut på att man skulle skicka ett paket vidare till någon som... och så var det lite olika saker, typ tjejen med vackrast vadarna, haha vilket ja fick, lite småroligt sådär. Sen var det livemusik och efter det cyklade jag hemåt.
 
 
7
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En vacker tid

Hösten kan vara en av de mysigaste årstiderna om man gör den till det. Vissa tycker bara den består av regn och mörker, men jag tycker den består av färger och friskluft. Det är underbart att promenera timlånga promenader i prasslande, medan det samtidigt är tillåtet att ligga under täcket hela dagen och se på bra filmer med en påse godis eller att baka bullar och dricka te i fina koppar. Höstshoppa är också underbart, då man är tillåten att köpa nya vinterkläder, halloweenpynt och senare när vinter börjar närma sig fylla lägenheten med julpynt, lussebullebakning, knäck och julmusik. Ja jag tycker faktiskt att hösten är en fin årstid.
 

Det är visst någon som är tillbaka

Hej igen, det var ju ett bra tag sedan. Mycket har hänt sedan dess. Jag har bytt stad, flyttat från en ö till en relativt stor stad vid namn Örebro. Jag och min pojkvän eller ska jag säga sambo trivs bättre lite i utkanten så vi har därför flyttat en bit utanför Örebro till en stor tvåa. Vår lägenhet är lite i form av en dröm, stort kök, som jag invigt bullbak i, mysigt indiskt influerat vardagsrum med många ljuslyktor, världskartstavla och halloweenpynt för att skapa den perfekta höststämningen. Dessutom har vi fått tillskott till familjen, en liten busig cocker vid namn Dotson. På dagarna studerar jag till teaterpedagog på Örebro Universitet och planerar att sedan vidarutbilda mig till teater och svenskalärare. Ja mycket har som sagt hänt sedan jag bodde på Gotland.
 
Här är en bild från när jag bakade kanel och vaniljbullar
 
 
Vår fina kökslampa
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0